Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Περισσότερα από 120 τα κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος

Περισσότερα από 120 τα κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος

Τα κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος αυξήθηκαν κατά πολύ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πάνω από 120 και οι ναυτικοί όλοι είναι σε απομόνωση στις καμπίνες τους.

Αυξήθηκαν ραγδαία τα κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος και έφτασαν τα 120. Το πλοίο που πλέον χαρακτηρίζεται πλωτή υγειονομική βόμβα και έτσι έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές.

Κάποια από τα κρούσματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικόν αφού ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι ναυτικοί είναι σε απομόνωση στις καμπίνες τους. Οι ναυτικοί χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου, ενώ ήδη στο πλοίο που απαριθμεί 11 καταστρώματα, υπάρχουν χώροι καραντίνας.

Το χρονικό του ταξιδιού του πλοίου

Το πλοίο, ιδιοκτησίας της ΑΝΕΚ, στις 29 Φεβρουαρίου ναυλώθηκε από Ισπανική εταιρία για 45 μέρες, προκειμένου να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο.

Πρώτος σταθμός του το λιμάνι του Τσεσμέ από όπου παράλαβε 300 άτομα – τα οποία στη συνέχεια θα απασχολούνταν ως εργαζόμενοι στο πλωτό ξενοδοχείο.

Ο προορισμός του πλοίου θα ήταν το λιμάνι Καντίθ στην Ισπανία.

Αρχές Μαρτίου η Τουρκία επέβαλε τα πρώτα μέτρα περιορισμού. Κάποιο εκ των επιβαινόντων, Τουρκικής υπηκοότητας, επέλεξαν να αποβιβαστούν. Οι μη έχοντες την τουρκική υπηκοότητα έμειναν αναγκαστικά στο πλοίο.

Στις 21 Μαρτίου το πλοίο κατέπλευσε στον Πειραιά . Με δεδομένη την απαγόρευση που είχε εκδώσει από τις 15/3 το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για τον κατάπλου επιβατικών πλοίων, το Ελ. Βενιζέλος αγκυροβόλησε ανοιχτά στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και παραμένει δεμένο μέχρι και σήμερα.

Οι επιβαίνοντες είναι 382 στο σύνολο, από 14 διαφορετικές υπηκοότητες. Εξ αυτών οι 36 είναι μέλη του πληρώματος και ανάμεσα τους υπάρχουν και 2 Έλληνες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις