Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Περιστέρι: Δράσεις των δημοτικών σταθμών για να διασκεδάζουν τα παιδιά στο σπίτι

Περιστέρι: Δράσεις των δημοτικών σταθμών για να διασκεδάζουν τα παιδιά στο σπίτι
Φωτογραφία αρχείου

Μπορεί οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να σταμάτησαν τη λειτουργία τους λόγω του κορονοϊού, ωστόσο στον δήμο Περιστερίου προχώρησαν σε μια πρωτοποριακή δράση, ώστε να διατηρηθεί η επικοινωνία με τους γονείς και τα παιδιά και ταυτόχρονα να εμπλουτιστεί η δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι.

Είναι το πρόγραμμα «Κοντά στο Παιδί και στο Γονιό», όπου οι παιδαγωγοί των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου εμπλουτίζουν συνεχώς τη σελίδα του Facebook «Παιδικοί σταθμοί δήμου Περιστερίου» με βιντεάκια που αφορούν κατασκευές με υλικά που δύσκολα κάποιος γονέας θα φανταζόταν, παιχνίδια κινητικά και ψυχοσωματικά, που είναι απαραίτητο να συνεχίσουν να γεμίζουν τη ζωή των παιδιών, παραμύθια, κουκλοθέατρο και άλλες προτάσεις.

Ταυτόχρονα, υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία των παιδαγωγών με τους γονείς και πολλές φορές με τη συμμετοχή των παιδιών. Η ανταπόκριση των γονέων είναι πολύ μεγάλη, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος βρεφονηπιακών σταθμών Περιστερίου Ελίνα Ιατροπούλου.

«Καθημερινά οι παιδαγωγοί μας δημιουργούν δράσεις και ανεβάζουν βιντεάκια με κουκλοθέατρο, με κατασκευές, με παραμύθια που προτείνουν στα παιδιά, με ζωγραφικές, όπως την Πρωταπριλιά που δημιουργήσαμε θέμα με τον Πινόκιο. Είναι καθημερινή και συχνή η ροή των βίντεο», εξηγεί η κ. Ιατροπούλου και προσθέτει:

«Όλα αυτά έχουν μεγάλη απήχηση και είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση των γονέων. Συζητούν με τους προϊσταμένους των σταθμών και ανταλλάσσουν και ιδέες. Όμως, και των παιδιών είναι πολύ υψηλή η ανταπόκριση και η συμμετοχή. Αλληλοεπιδρούν και μεταξύ τους, με φωτογραφίες από τις δημιουργίες τους, ακόμη και φωτογραφίες με κουλουράκια και κέικ που φτιάχνουν».

Όσο για το πόσο σημαντικό είναι αυτό για τα παιδιά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η κ. Ιατροπούλου δεν αφήνει κανένα περιθώριο: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό και πολύ χρήσιμο. Οι παιδαγωγοί των παιδικών σταθμών του δήμου μέσω των βιντεοσκοπημένων δράσεων και δραστηριοτήτων καταφέρνουν να βρίσκονται πιο κοντά και πιο ζωντανά, σε παιδιά και γονείς με μια ποικίλα θεμάτων. Αυτό δίνει ενέργεια και κίνητρο στα παιδιά, είτε για να διασκεδάσουν μέσα στο σπίτι με τα βιντεάκια είτε για να δημιουργήσουν. Τους κινεί το ενδιαφέρον και περιμένουν συνεχώς τις νέες δημοσιεύσεις στη σελίδα».

Πέρα από αυτό, στον δήμο Περιστερίου προχώρησαν και στην εξ αποστάσεως λειτουργία των Δημιουργικών Εργαστηρίων και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Συνεχώς αυξάνεται η συμμετοχή στα μαθήματα χορού, φωτογραφίας, κινηματογράφου, θεάτρου, φιλαρμονικής, ζωγραφικής, αγγειοπλαστικής και αγιογραφίας, στην τηλεκπαίδευση (e-learning) που παρέχει δωρεάν η ΔΕΠΑΔΠ (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου) μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις