Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Περιστέρι: Τσουχτερά πρόστιμα και συλλήψεις σε χαρτοπαικτική λέσχη

Περιστέρι: Τσουχτερά πρόστιμα και συλλήψεις σε χαρτοπαικτική λέσχη

Χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα και τρεις συλλήψεις ήταν το αποτέλεσμα εφόδου που έκανε η Οικονομική Αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης (29.12.2020) σε χαρτοπαικτική λέσχη στο Περιστέρι.

Την ώρα της εφόδου, μέσα στη χαρτοπαικτική λέσχη βρίσκονταν 26 άτομα. Στο χώρο είχαν στηθεί 11 τραπέζια, υπήρχαν τσιλιαδόροι και είχαν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης μέσα κι έξω, την ύπαρξη των οποίων δεν γνώριζαν όσοι έπαιζαν!

Κατά την επιχείρηση στο Περιστέρι έγιναν τρεις συλλήψεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 21.800 ευρώ, για παράβαση των μέτρων απαγόρευσης λειτουργίας καταστημάτων προς αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι ο προσωρινά υπεύθυνος της χαρτοπαικτικής λέσχης και δύο τσιλιαδόροι. Συνελήφθησαν για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και της νομοθεσίας περί παιχνιδιών και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 14.000 για παράνομη λειτουργία του ψυχαγωγικού συλλόγου κατά παράβαση των νόμων για την προστασία της δημόσιας υγείας και μπήκε στο σύλλογο λουκέτο για 15 ημέρες.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο προσωρινά υπεύθυνος του ψυχαγωγικού συλλόγου, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Όσον αφορά στα 26 άτομα που βρέθηκαν μέσα στη χαρτοπαικτική λέξη, από την αστυνομία δεν διαπιστώθηκε συμμετοχή σε παιχνίδια. Τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 7.800 ευρώ, από 300 ευρώ στον καθένα τους για άσκοπη μετακίνηση.

Στη χαρτοπαικτική λέσχη βρέθηκαν εγκατεστημένα 11 τραπέζια χαρτοπαιξίας, ενώ ο χώρος επιτηρούνταν από 9 κάμερες εσωτερικά και 6 κάμερες εξωτερικά, όλες συνδεδεμένες με καταγραφικό, χωρίς να είναι ενήμεροι οι θαμώνες και χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις