Ελλάδα

Πέταξαν από το σώμα λιμενικό για διακίνηση λαθρομεταναστών

Ο βαθμοφόρος λιμενικός που "πιάστηκε στα πράσα" να βοηθάει την παράνομη διακίνηση μεταναστών στο Αιγαίο, αποτάχθκε από το σώμα.

Ο λιμενικός είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στις 24/10/2008, από κλιμάκιο του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων, στο λιμάνι του Πειραιά να παραδίδει χρηματικό ποσό σε κυβερνήτη περιπολικού σκάφους του Λιμενικού ακριτικής περιοχής.

Παρέλαβε αντίγραφο απορρήτου προγράμματος νυχτερινών περιπολιών του σκάφους, με σκοπό να το παραδώσει σε διακινητή, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η παράνομη είσοδος μεταναστών.

Σε πρώτο βαθμό το Ναυτοδικείο Πειραιά τον καταδίκασε σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή και με απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου καταδικάστηκε, τελεσίδικα, σε φυλάκιση 9 μηνών.

Επίσης,  με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, αποτάχθηκε από το Λιμενικό Σώμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σάκης Κεχαγιόγλου για την υπόθεση των Ελλήνων ιδιοκτητών που μετέφεραν 4,5 τόνους κοκαΐνης: «Ήταν καλόπιστοι, άδικη η ποινική τους δίωξη»
«Σε παρόμοιες υποθέσεις, σχεδόν ποτέ δεν κατηγορήθηκαν οι πλοιοκτήτες, ούτε ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις, καθότι κρίθηκε - και ορθώς - ότι δεν είχαν οποιαδήποτε γνώση ή εμπλοκή»
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου 4
Στη φυλακή ο 67χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την 91χρονη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο άνδρας παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να φυλακιστεί για 2 μήνες χωρίς αναστολή - Πήγε σπίτι της 91χρονης λέγοντας ότι θέλει να κάνει μπάνιο και τον κατήγγειλε η αδερφή του
Άντρας με χειροπέδες 1