Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε από κορονοϊό η ηθοποίος Φρύνη Αρβανίτη

Πέθανε από κορονοϊό η ηθοποίος Φρύνη Αρβανίτη

Η ηθοποιός Φρύνη Αρβανίτη έφυγε από τη ζωή, στα 78 της χρόνια. Έγινε γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα από τη συμμετοχή της, σε ταινίες της δεκαετίας του ’80. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας…

Η ηθοποιός το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με τον κορονοϊό και τελικά κατέληξε. Την είδηση που σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, που όπως έγραψε μίλησε με την κόρη της.

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε μόλις από την κόρη της ότι έφυγε από κοντά μας ή αξιαγάπητη φίλη και συνάδελφος Φρύνη Αρβανίτη μετά από μεγαλη μαχη με τον κορονοϊό. Ένα καλοκάγαθο πλάσμα, ακομπλεξάριστη, που έδωσε τόσους σπαρταριστούς ρόλους στο Θέατρο και την τηλεόραση! Πάντα με τον καλό λόγο ήταν για όλους! Καλο ταξιδι αγαπημένη μας Φρύνη» γράφει στην ανάρτησή του, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Φρύνη Αρβανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Μαθήτευσε στη Νέα Ελεύθερη Σκηνή Κ. Πλούμπη όπου πρωτοεμφανίστηκε και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΣΕΗ το 1965.

Η ίδια μεσουράνησε στη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας ενώ έπαιξε και στην τηλεόραση σε πολλά δημοφιλή σήριαλ. Ήταν φίλη και συνεργάτης του Στάθη Ψάλτη με τον οποίο συνεργάστηκαν για πολλά χρόνια. Δεν δίστασε να πει πως όταν ήθελαν μια χοντρή, φώναζαν εμένα. Άλλωστε όσα χρόνια γνωρίσαμε ως ηθοποιό την Φρύνη Αρβανίτου πάντοτε οι ρόλοι της ήταν χαρακτηριστικοί είτε στην επιθεώρηση στο θέατρο, είτε στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.

«Ο Στάθης Ψάλτης με είχε σε όλα τα θεατρικά του έργα και σε όλα τα κινηματογραφικά. Αν δεν είχες να πληρώσεις το ρεύμα, σου το πλήρωνε ο Στάθης. Αν δεν είχες να πάρεις τρόφιμα, σου τα έπαιρνε ο Στάθης. Δεν έχω δει πιο ανοιχτοχέρη άνθρωπο στη ζωή μου» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή της.

Όταν πηγαίναμε όλος ο θίασος για καφέ ή για να φάμε, ο Στάθης δεν άφηνε να πληρώσει κανείς -τα πλήρωνε όλα εκείνος. Μάλιστα, όταν πηγαίναμε έξω για να φάμε, η πρώτη που έκανε πλάκα ήμουν εγώ. Μου έλεγε: «Μωρή εμείς θα φάμε σουβλάκια. Εσένα θα σου παραγγείλω μια τούρτα να φας» έχει εξομολογηθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις