Ελλάδα

Πέθανε η Καίτη Κωσταβάρα Παπαρήγα!

Το ύστατο κατευόδιο στην Καίτη Κωσταβάρα-Παπαρήγα, μία σημαντικότατη προσωπικότητα του φεμινιστικού κινήματος στην Ελλάδα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «ακτιβίστρια, επιστήμονας, ερευνήτρια, συγγραφέας πολλών βιβλίων, μελετών και άρθρων», έφυγε από τη ζωή στις 31/12/1 και προσθέτει «Η Καίτη Κωσταβάρα-Παπαρήγα, προώθησε τα αιτήματα του γυναικείου κινήματος από νευραλγικές θέσεις και θα «μείνει στη μνήμη μας, κυρίως ως μία μαχητική δικηγόρος-υπερασπίστρια των γυναικών θυμάτων βιασμού σε όλες τις σημαντικές δίκες που αναμείχθηκε το φεμινιστικό κίνημα της μεταπολίτευσης στη χώρα μας».

Η ανακοίνωση προσθέτει πως η εκλιπούσα «υπήρξε επικεφαλής της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών και της εθνικής αντιπροσωπείας, μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Αριστερών Φεμινιστριών, τη δεκαετία του 1990, και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών. Ήταν μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών (2000-2004) και της Επιτροπής Έρευνας της Commission για τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρου εργασίας».

Όπως αναφέρει και στο βιβλίο της «Βιασμός – Το έγκλημα, η δίκη, ο νόμος και οι κοινωνικές αντιλήψεις», «όσο θα υπάρχει ο φόβος του βιασμού δεν είναι δυνατό να προσδοκούμε ότι μπορεί να διαμορφωθεί Κοινωνία Δικαίου», σημειώνει η ΓΓΙΦ και καταλήγει: «Η πλούσια παρακαταθήκη που μας αφήνει με το έργο και τη δράση της, προσθέτει δύναμη, γνώση και ελπίδα στην αέναη προσπάθειά μας για την επίτευξη της ισότητας των φύλων και την κοινωνική απελευθέρωση των γυναικών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Principote Mykonos για την δολοφονία του 20χρονου Πορτογάλου στην Αλβανία: «Oυδεμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση έχει με το κατάστημα»
Το κατάστημα την Μυκόνου ξεκαθάρισε στην ανακοίνωσή του ότι έχουν ήδη κινηθεί νομικές διαδικασίες καθώς το beach bar στο Εξαμίλι χρησιμοποιούσε παράνομα την επωνυμία
Principote Mykonos για την δολοφονία του 20χρονου Πορτογάλου στην Αλβανία: «Oυδεμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση έχει με το κατάστημα»
Στο έλεος του καύσωνα η χώρα ως τα μέσα της εβδομάδας - Στους 42 βαθμούς τοπικά η θερμοκρασία
Οι αέριες μάζες στη χώρα μας θα είναι 6 με 8 βαθμούς θερμότερες από τις κανονικές για την εποχή - Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα, ιδιαίτερη προσοχή σε βρέφη και ηλικιωμένους
Καύσωνας