Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη, Ζωή Νάχη – «Εξαιρετική στιχουργός με πολλές επιτυχίες»

Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη, Ζωή Νάχη – «Εξαιρετική στιχουργός με πολλές επιτυχίες»

Μια μορφή για το λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του 1950, έφυγε από την ζωή. Ο λόγος για την πρώτη σύζυγο του Μανώλη Χιώτη, Ζωή Νάχη, που κηδεύτηκε χθες (15.11.2022), μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο καλός φίλος της οικογένειας της πρώτης συζύγου του Μανώλη Χιώτη, και βιρτουόζος του μπουζουκιού, Στέλιος Τζανετής με ανάρτηση στα social media για την μορφή του λαϊκού τραγουδιού:

«Σήμερα αποχαιρετήσαμε στο νεκροταφείο Ζωγράφου, η οικογένεια και λίγοι φίλοι την Ζωή Νάχη!!! Πρώτη σύζυγος του Μανώλη Χιώτη που είχε και τα παιδιά… Υπήρξε παιδί θαύμα έπαιζε στο θέατρο και τραγουδούσε από πολύ μικρή ηλικία “εφτά χρονών” και όλοι λέγανε “ζωή να χει” αυτό το παιδί…

Το όνομα της το πραγματικό ήταν Ζωή Γρυπάρη και είχε συγγένεια με τον Ιωάννη Γρυπάρη (λογοτέχνης ποιητής μεταφραστής και εκπαιδευτικός)

Ήταν μία εξαιρετική στιχουργός με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της…Έφυγε σε ηλικία 91 ετών…».

Πρόκειται για μια σπουδαία στιχουργό, η οποία κατάφερε να κάνει δεύτερη μεγάλη καριέρα και στη δεκαετία του 1980, δίνοντας τραγούδια στον Νότη Σφακιανάκη, στην Καίτη Γαρμπή, στον Πασχάλη Τερζή, στον Τόλη Βοσκόπουλο, στην Καίτη Γαρμπή, στη Δέσποινα Βανδή, στην Άντζελα Δημητρίου και σε πλήθος άλλων σπουδαίων τραγουδιστών.

Η Ζωή Νάχη κηδεύτηκε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου χθες το μεσημέρι έχοντας κοντά της στο τελευταίο «αντίο» τον γιο της, Διαμαντή Χιώτη, την εγγονή της και ελάχιστα πρόσωπα από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις