Ελλάδα

Πέθανε η τραγουδίστρια Βάσια Παππά

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Πέθανε η τραγουδίστρια Βάσια Παππά (Βάσω Καλαμπόκη – Παπαδοπούλου) που υπηρέτησε για πολλά χρόνια το ελαφρολαϊκό, το έντεχνο τραγούδι καθώς και το Νέο Κύμα.

Η τραγουδίστρια Βάσια Παππά ήταν σύζυγος του σκηνοθέτη, ηθοποιού και δασκάλου Θεάτρου Θόδωρου Κάλβου και μητέρα του σκηνοθέτη, ηθοποιού, ψυχολόγου, ιδρυτή της Αθηναϊκής Σκηνής Μιχάλη Καλαμπόκη.

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά από Έλληνες Μικρασιάτες γονείς, που αναγκάστηκαν να αφήσουν τους τόπους τους, με καταγωγή από την Πισιδία, την Καππαδοκία και το Ικόνιο της Μικρασίας.

Το ταλέντο της στο τραγούδι το ανακάλυψαν σπουδαίοι τραγουδοποιοί και διευθυντές ορχήστρας, με την ίδια να βρίσκεται ακόμα σε μικρή ηλικία.

Συνεργάστηκε και ερμήνευσε τραγούδια σημαντικών μουσικοσυνθετών όπως οι Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Λοΐζος, Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ζαμπέτας, Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις κ.α, υπηρετώντας για πολλά χρόνια και αναδεικνύοντας το ελαφρολαϊκό και έντεχνο τραγούδι καθώς και το νέο κύμα.

vasia pappa vasia pappa vasia pappa

Χάρισε τη σαγηνευτική φωνή της σε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Καναδάς, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστόνη και αλλού). Γνωρίστηκε με το Θόδωρο Κάλβο σε περιοδεία, με τον οποίο έζησε στις ΗΠΑ επί σειρά ετών, δημιουργώντας οικογένεια και εργαζόμενη ως τραγουδίστρια.

Μεγάλη η προσφορά της στην ανάδειξη της Ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό. Εμφανίστηκε στο θέατρο αλλά και στη μουσική σκηνή συνεργαζόμενη με ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Σπεράντζα Βρανά, Αδερφές Καλουτά, Σούλη Σαμπάχ, Τριο Γκραντε, Αδερφοί Κατσάμπα, Λεωνίδας Δελής, Παύλος Παπαντωνίου, Τάκης Παναγόπουλος, Olympians, Πασχάλης, Χάρρυ Κλυνν, Στράτος Διονυσίου, Μανώλης Αγγελόπουλος, Σταμάτης Κόκοτας, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Θόδωρος Κάλβος και πολλοί άλλοι.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα έζησε στην αγαπημένη της γειτονιά στο Παλαιό Φάληρο. Έζησε έντονα, χαρούμενα, βοηθώντας και στηρίζοντας. Έφυγε αθόρυβα, ευτυχισμένη, ανάμεσα σε αγαπημένα παιδιά και φίλους.

Η κηδεία της γίνει στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Ηράκλειο: Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο οδηγό που θεωρούσε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του γιου του
Ο δράστης πυροβόλησε τον 20χρονο τέσσερις φορές, ενώ τον τράκαρε επίτηδες για να σταματήσει το όχημά του - Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου ενώ μαζί του είχε και το όπλο της δολοφονίας
Τροχαίο και πυροβολισμοί στο Ηράκλειο
88