Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Πέθανε ο Άρης Σισσούρας, από τους «αρχιτέκτονες» του ΕΣΥ – Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πέθανε ο Άρης Σισσούρας, από τους «αρχιτέκτονες» του ΕΣΥ – Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Έφυγε» από τη ζωή ο Άρης Σισσούρας, ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και ένας από τους πρωτεργάτες του ΕΣΥ. Υπήρξε μέλος της πρώτης Επιτροπής Σχεδιασμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας (1981 – 1982), διοικητής του ΙΚΑ και σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας.

Θλίψη σε ακαδημαϊκούς και πολιτικούς κύκλους σκόρπισε η απώλεια του Άρη Σισσούρα. Με καταγωγή από το Μαυρολιθάρι Φωκίδας, ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών υπήρξε ένας εκ των οργανωτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), συμβάλλοντας με τη γνώση του και τις ιδέες του στην υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδίου.

Την πενταετία 1970 – 1975 δίδαξε ως μέλος ΔΕΠ Επιχειρησιακή Έρευνα και Μάνατζμεντ στο Τμήμα Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Οι έρευνές του εστιάστηκαν στον Τομέα Σχεδιασμού και Μάνατζμεντ των υπηρεσιών Υγείας. Το 1975 εξελέγη καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Δίδασκε έως τη συνταξιοδότησή του, το 2009.

Οργάνωσε τη Μονάδα Ανάλυσης και Προγραμματισμού Υπηρεσιών Υγείας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν βασικές μελέτες σχεδιασμού και ανάλυσης των υπηρεσιών του ΕΣΥ. Μία από αυτές ήταν εκείνη στην οποία βασίστηκε η χωροθέτηση και ανάπτυξη του δικτύου των Κέντρων Υγείας της χώρας.

Ο Άρης Σισσούρας υπήρξε ένας από τους «αρχιτέκτονες» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς διετέλεσε και μέλος της πρώτης Επιτροπής Σχεδιασμού του ΕΣΥ (1981-1982).

Διετέλεσε επίσης διοικητής του ΙΚΑ (1981 – 1984) και σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας. Υπήρξε επίσης μέλος επιτροπών και ομάδων σχεδιασμού και παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων του ΕΣΥ στο υπουργείο.

Άρης Σισσούρας: Συλλυπητήρια από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ανακοίνωσή για τον θάνατο του Άρη Σισσούρα εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Σε αυτήν αναφέρει τα εξής:

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Άρη Σισσούρα, που έφυγε σήμερα (χθες 03.09.2023) από τη ζωή.

Ο Άρης Σισσούρας συνέδεσε το όνομά του με την εμβληματική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όντας ένας από εκείνους που συνέλαβαν την ιδέα της δημιουργίας του καθώς και μέλος της πρώτης Επιτροπής Σχεδιασμού του.

Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών με αφοσίωση στις υπηρεσίες υγείας, υπήρξε ενεργός υποστηρικτής της Δημοκρατικής Παράταξης, συμμετέχοντας ανελλιπώς στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα τη δεκαετία του 1980.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου.

πηγή: Iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις