Ελλάδα

Πέθανε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βαγγέλης Λιόλιος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Ήταν γεννημένος στη Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης και είχε συνεργαστεί με δημοφιλής Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παπάζογλου.

Σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι κάνοντας αργότερα θεωρητικά, μαθήματα στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Όπως διαβάζουμε στο voria.gr σε ηλικία 15 χρονών δούλεψε επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης ως πρώτο μπουζούκι και συνόδεψε μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως οι: Σ. Διονυσίου, Μ. Λίντα, Λ. Διαμάντη, Τ. Βοσκόπουλος, Π. Πάνου, Γ. Ζαμπέτας, Γ. Πάριος, Κ. Γκραίη, Δούκισα, Μ. Μητσιάς, Μ. Αγγελόπουλος, Γ. Πουλόπουλος, Γ. Νταλάρας, Χ. Αλεξίου κ.ά.

ο 1973 συνόδευσε την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι «Χωρίς δεκάρα» και το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή» στη βράβευση του Τσιτσάνη για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Tο 1982 δημιουργήθηκε μια συνεργασία και μια δυνατή φιλία με τον Νίκο Παπάζογλου, με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ έπαιξε και στους δίσκους του Παπάζογλου: «Χαράτσι», «Μέσω Νεφών», «Όταν κινδυνεύεις, παίξε την πουρούδα», «Μά’ισσα σελήνη». Ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν βασικό μέλος της ορχήστρας «Λοξή Φάλαγγα». Ο Νίκος Παπαζόγλου τον παρουσίαζε στο κοινό λέγοντας «στο μπουζούκι ο δεξιόχειρας Κινέζος Βαγγέλης Λιόλιος».

Το 1984 άνοιξε το δικό του στέκι τη «Μουσική Ταβέρνα Λιόλιος» μαζί με τη σύζυγό του Φωτεινή Κοφινά. Είχε 2 γιους, τον Κωνσταντίνο που και τον Δημήτρη.

Ανακοίνωση για το θάνατό του, έβγαλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, στην οποία τον αποχαιρετά ως έναν από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες στον τράπερ Yungkapa για οπλοκατοχή: Το super car των 200.000 ευρώ, το 9άρι πιστόλι και η σύλληψη
Ο τράπερ ψώνισε το πιστόλι απο έναν Αφγανό στην Ομόνοια και υποστήριξε ότι «ήταν για τις ανάγκες βίντεο κλιπ» - «Ο εντολέας μας θα δικαιωθεί στο ακροατήριο» λέει ο δικηγόρος του Τέλλος Αγαπηνός
Ο τράπερ YungKapa 6
Βίντεο από τη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια - Υπάλληλος κυνήγησε τον δράστη με σφουγγαρίστρα
Η υπάλληλος αντιλήφθηκε ότι ο δράστης κρατάει ψεύτικο πιστόλι, με αποτέλεσμα να αρπάξει τη σφουγγαρίστρα και να ξεκινήσει να του επιτίθεται ενώ στη συνέχεια τον καταδίωξε
Νίκαια
5
Εξαφάνιση 13χρονης από χώρο φιλοξενίας στην Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού
Η Σοκλέϊντα Χ. έχει ύψος 1,55 μ., ζυγίζει 55 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια και σκουλαρίκι στη μύτη, ενώ όταν εξαφανίστηκε φορούσε καφέ ολόσωμη φόρμα σορτς, μαύρες σαγιονάρες και μαύρη τσάντα
Εξαφάνιση