Ελλάδα

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βασίλης Κουτουζής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βασίλης Κουτουζής, όπως έκανε γνωστό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βασίλης Κουτουζής γεννήθηκε στον Πόρο το 1940. Η δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1964 στην εφημερίδα «Κοινωνική».

Εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες, «Πειραϊκά Νέα», «Ανένδοτος», «Αθηναϊκή», «Χριστιανική», τα περιοδικά «Γεγονότα», «Ντάμα», «Αλήθεια», «Θησαυρός», «Χόμπι», «Εγώ», «Τηλεκοντρόλ».

Από το 1975 και έως τη συνταξιοδότησή του υπήρξε αρχισυντάκτης και παρουσιαστής πλήθους εκπομπών κοινωνικού οικονομικού, πολιτικού, και αστροφυσικού περιεχομένου στην ΥΕΝΕΔ και την ΕΡΤ.

Παράλληλα, εργάστηκε ως σύμβουλος Τύπου στη Νομαρχία Πειραιά και σε άλλους οργανισμούς καθώς και ως καθηγητής δημοσιογραφίας σε ιδιωτικές σχολές.

Ο Βασίλης Κουτουζής άσκησε το επάγγελμα του δημοσιογράφου με ευσυνειδησία και συναδελφική αλληλεγγύη. Εκτός από τη δημοσιογραφία υπήρξε πολυγραφότατος καθώς έγραψε πλήθος βιβλίων ποικίλου περιεχομένου και μεγάλο αριθμό θεατρικών έργων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται τη σύζυγο και τα δυο του παιδιά και ιδιαιτέρως τον γιο του και συνάδελφο, Παναγιώτη, ο οποίος ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του.

Η κηδεία του Βασίλη Κουτουζή θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον Πόρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
H Παπαστράτος στο Delphi Economic Forum 2026: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, τις δεξιότητες και την υπεύθυνη καινοτομία
Με ουσιαστική παρουσία στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η Παπαστράτος ανέδειξε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσoυν οι σύγχρονες επιχειρήσεις στη διαμόρφωση του μέλλοντος της εργασίας, της ηγεσίας, της προστασίας των νέων και της βιώσιμης καθημερινότητας.
H Παπαστράτος στο Delphi Economic Forum 2026: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, τις δεξιότητες και την υπεύθυνη καινοτομία
Ηράκλειο: «Να με περάσετε για τελευταία φορά από το μνήμα του παιδιού μου» ζήτησε ο 54χρονος που σκότωσε τον 21χρονο Νικήτα
Συγκλονίζουν οι απολογίες του δράστη αλλά και της συζύγου του - «Οι εικόνες που αντίκρισα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μου» είπε η 56χρονη
Ο 54χρονος και η 56χρονη που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την δολοφονία του 21χρονου Νικήτα στην Αμμουδάρα