Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος – Τι έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος – Τι έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας
ΑΠΕ ΜΠΕ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος. Το εγκώμιο του άξιου καλλιτέχνη του θεάτρου, της μικρής και της μεγάλης οθόνης έπλεξε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας.

O ηθοποιός Κώστας Λάσκος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου έδωσε σκληρή μάχη με σοβαρή ασθένεια. «Σεμνό εργάτη του θεάτρου» και «εμβληματική φυσιογνωμία που σφράγισε πολλούς ρόλους με το ταλέντο του», τον χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ήταν εκείνος που έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του Κώστα Λάσκου.

Τελευταία, ο έμπειρος ηθοποιός εμφανίστηκε και διακρίθηκε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Άγριες Μέλισσες. Υποδύθηκε τον ρόλο του καλόγηρου Πατέρα Νικόδημου που έκρυψε τον Θωμά Κυπραίο στο μοναστήρι, όταν εκείνος είχε εγκαταλείψει το Διαφάνι, προκειμένου ο Νέστορας να μη μάθει την αλήθεια για τον γιο του!

Σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα, η κηδεία του εκλιπόντα θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο και η οικογένεια «παρακαλεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί το ταμείο αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών πού αγωνίζεται για να βοηθήσει τους Έλληνες ηθοποιούς».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

 

Ο Κώστας Λάσκος διακρίθηκε στο θέατρο, με παραστάσεις όπως ο «Καλιγούλας» και οι «Λαντζέρηδες».

Επίσης, στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες «Η Δεξιά τσέπη του Ράσου» (2018), «Μήλα» (2020) και «Άλυτη/Entwined» (2019).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις