Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης

Και δεύτερη απώλεια για το ελληνικό θέατρο και την υποκριτική. Παράλληλα με την είδηση του θανάτου της Μίνας Αδαμάκη, γινόταν γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή κι ο επίσης ηθοποιός, Κώστας Μπάσης.

Ο Κώστας Μπάσης κόσμησε με τη σκηνική του παρουσία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συνεργάστηκε, επίσης, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξένιας Καλογεροπούλου κ.ά.

Ο Κώστας Μπάσης ερμήνευσε τους ρόλους: Ερωτόκριτος, Μυρίνη («Λυσιστράτη»), Ερμής («Πλούτος»), Πανάρετος («Ερωφίλη»), Άμλετ του Σαίξπηρ, Αστρώφ («Ο θείος Βάνιας»), Μαλβόλιο («Δωδέκατη Νύχτα»), Πίτσαμ («Η Όπερα της πεντάρας»), Οδυσσέας («Οδύσσεια»), Αιακός («Βάτραχοι» του Αριστοφάνη), Δάσκαλος («Παραμύθι χωρίς Όνομα»), Ορέστης («Ηλέκτρα»), Ζαρλάς («Φον Δημητράκης»), Σολιόνι («Οι τρεις Αδελφές»), Γκίρι («Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Ούι»), Κάμιλος («Χειμωνιάτικο παραμύθι»), Νουρήμπεης («Καπετάν Μιχάλης»), Λογιότατος («Βαβυλωνία»), Καθηγητής («Οπερέτα»), α’ Αγγελιοφόρος («’Ιφιγένεια η εν Ταύροις») κ.ά.

Σχετική ανάρτηση για τον θάνατο του Κώστα Μπάση, όπως και για την απώλεια της Μίνας Αδαμάκη, έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας:

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις