Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέθανε ο Νίκος Σταθούλης, βιογράφος του Ιόλα και παραγωγός εκπομπών – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Πέθανε ο Νίκος Σταθούλης, βιογράφος του Ιόλα και παραγωγός εκπομπών – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Έφυγε σε ηλικία 63 ετών από τη ζωή ο Νίκος Σταθούλης, βιογράφος του Ιόλα, εκτιμητής έργων, αλλά και συνεργάτης μέσων μαζικής ενημέρωσης. Το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ο Νίκος Σταθούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δραματική τέχνη στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη και δημοσιογραφία στο Εργαστήρι. Σε ηλικία 23 ετών γνώρισε τον ζωγράφο Μίνω Αργυράκη και οργάνωσε ατομικές του εκθέσεις.

Το 1983 ο Νίκος Σταθούλης γνώρισε τον Έλληνα μαικήνα της σύγχρονης τέχνης Αλέξανδρο Ιόλα, με προτροπή του οποίου έγινε ο προσωπικός του βιογράφος.

Την ίδια χρονιά άρχισε να συνεργάζεται με περιοδικά, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ως σχολιαστής πολιτιστικών γεγονότων (Ένα, Καθημερινή, ΣΚΑΪ TV , Ρ/Σ Σκάι 100,3, Status, Blue).

Το 1996 άνοιξε την αίθουσα τέχνης Down Town Art Gallery, στην περιοχή του Ψυρρή, όπου εκτέθηκαν έργα των: Τάκις, Ράουσενμπεργκ, Γουόρχολ, Λαλάν, Ζαν Τινγκελί, Νίκι ντε Σαν Φαλ, Μιρό, Πικάσο, Μαξ Ερνστ, Αλέξη Ακριθάκη, Ευγένιο Σπαθάρη, Μίνω Αργυράκη, Σωκράτη Σωκράτους, Μάρθα Λυμπέρη, Χριστόφορο Κοτέντο, κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν ως σύμβουλος τέχνης σε ιδιωτικές συλλογές.

Να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες ο Νίκος Σταθούλης είχε νοσήσει από κορονοϊό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις