Σάββατο, 4 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιάννης Γαβαλάς – Είχε ιδρύσει το Θέατρο Νεολαίας «φυτώριο» πολλών ηθοποιών

Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιάννης Γαβαλάς – Είχε ιδρύσει το Θέατρο Νεολαίας «φυτώριο» πολλών ηθοποιών

Άλλος ένας σημαντικός άνθρωπος του καλλιτεχνικού χώρου «έφυγε» από τη ζωή. Ο λόγος για τον σκηνοθέτη Γιάννη Γαβαλά, «καθοδηγητή» πολλών γνωστών ηθοποιών. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ακόμα μία απώλεια μετρά ο καλλιτεχνικός χώρος, καθώς πέθανε ο σκηνοθέτης Γιάννης Γαβαλάς. Το άσχημο νέο γνωστοποίησε ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. Η κηδεία του Γιάννη Γαβαλά θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 4 Αυγούστου, στον Πειραιά.

Η ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Έφυγε ακόμα ένας καλός φίλος, σκηνοθέτης των νεανικών μου χρόνων και ιδρυτής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ της δεκαετίας του ’80 που ήταν φυτώριο πολλών γνωστών ηθοποιών σήμερα. Μεταλαμπάδευσε τον πολιτισμό της Ελλάδας στην μακρινή Κίνα όπου δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια δημιουργώντας και οικογένεια εκεί. Ο Γιάννης Γαβαλάς ο πράος, ευγενικός και πολυδιαβασμένος καλλιτέχνης.

Συνεργάστηκα μαζί του στην παιδική παρασταση ΠΟΥΝΤΟ ΜΑ ΠΟΥΝΤΟ ΤΟ ΠΙΘΗΚΑΚΙ του αξέχαστου Τάκη Καρνάτσου όπου συμπρωταγωνιστούσα μεταξύ πολλών άλλων με τους αξέχαστους φίλους μου, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου (την μετέπειτα γνωστή στιχουργό) και Γιάννη Ευδαίμων από το Θέατρο Τέχνης.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Παρασκευή από τον καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στον Πειραιά στις 10 το πρωί (Φίλωνος 23). Στο ημερολόγιο του ΤΑΣΕΗ 2020 που ήταν αφιερωμένο στους ΕΛΛΗΝΕΣ καλλιτέχνες που έδρασαν στο εξωτερικό τον είχαμε τιμήσει. Καλό ταξίδι Γιάννη μου».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις