Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε ο Βασίλης Μαυρομάτης

Βασίλης Μαυρομάτης

Θλίψη για τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης. Είχε συμμετάσχει σε πολλές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης πέθανε την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου. Είχε γεννηθεί στον Πειραιά. Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε ξενώνα στη λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα, τον οποίο όμως ήθελε να πουλήσει.

Δεν ήταν μόνο ηθοποιός. Ήταν επίσης εκφωνητής σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτάκια αλλά και τραγουδιστής του Νέου Κύματος.

Το θάνατο του Βασίλη Μαυρομάτη έκανε γνωστό μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Οι δυο τους ήταν κουμπάροι, αφού ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και η μητέρα του είχαν βαφτίσει την κόρη του Βασίλη Μαυρομάτη με την Καίτη Χωματά, Ιουλία.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Σήμερα χάσαμε το Βασίλη Μαυρομμάτη, έναν θαυμάσιο ηθοποιό και έναν από τους καλύτερους εκφωνητές τόσο στα παλαιότερα ραδιοφωνικά, διαφημιστικά σποτάκια όσο και αργότερα στα τηλεοπτικά. Ήταν η ψυχή του “Νέου Κύματος” και των μπουάτ στην Πλάκα επί δυο δεκαετίας ( Παράγκα – Αυλαία). Φίλο της μάνας και του πατέρα μου ( είχαν παίξει μαζί και στο θέατρο και στο σινεμά) και δικό μου κουμπάρο. Με τη μητέρα μου βαφτίσαμε την κόρη του Ιουλία που είχε αποκτήσει με την πολυαγαπημένη μας Καίτη Χωματά. Τέσσερις γάμοι, πέντε παιδιά. Ένας υπέροχος άνθρωπος. Στο καλό κουμπάρε. Θα σε σκέφτομαι και θα σ αγαπάω πάντοτε.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε πέντε παιδιά. Μια από τις συζύγους του ήταν η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη. Η κόρη τους, Ηλιάνα, ακολουθεί τα βήματά τους στο θέατρο.

https://youtu.be/cTyVJz2K3XQ

Ποιος ήταν ο Βασίλης Μαυρομάτης

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935. Είχε πολλές συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες τη δεκαετία του 1960 και του ’70.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Ίδρυσε και διηύθυνε τις μπουάτ “Παράγκα” και “Αυλαία”, ενώ ήταν και ιδρυτής και Πρόεδρος του Σωματείου Εκφωνητών.

Έχει παίξει σε ταινίες μεταξύ των οποίων: “Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του”, “Ο Εμίρης και ο κακομοίρης”, “Η Λίζα και η άλλη”.

https://youtu.be/Ch8god9vX-E

Με πληροφορίες και από greekactor.blogspot.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις