Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Πετρέλαιο: Τέλος το επίδομα λόγω… χαμηλής τιμής;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από την πρώτη στιγμή οι δανειστές είχαν αντιδράσει στο επίδομα θέρμανσης. Μάλιστα το κόστος περίπου 200 εκατομμυρίων θεωρήθηκε πολύ υψηλό. Τώρα και με την τιμή αρκετά χαμηλά φαίνεται ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.

Μόλις δυο ημέρες πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και ακόμη δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, μόνο σενάρια. Η τιμή φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί στα 0,85 ευρώ, όμως για το τι θα γίνει με το επίδομα ουδείς γνωρίζει.

Το πρώτο σενάριο λέει ότι θα μειωθεί το επίδομα από τα 35 λεπτά στα 18 ευρώ. Ταυτόχρονα θα μειωθούν οι δικαιούχοι μέσω αλλαγής των κριτηρίων για την απόδοση.
Το άλλο σενάριο λέει να καταργηθεί πλήρως το επίδομα και να υπάρξει ελάφρυνση μέσω μείωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 33 λεπτά το λίτρο στα μόλις 10 λεπτά το λίτρο, μέτρο που θα ελαφρύνει το σύνολο των καταναλωτών.
Το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει μείωση στο μισό του επιδόματος και ταυτόχρονη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα 23 λεπτά το λίτρο, έτσι ώστε οι φόροι που εισπράττονται να μην μειωθούν κατά πολύ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε