Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διπλάσιο επίδομα θέλει να δώσει η κυβέρνηση – Πόσα θα είναι τα χρήματα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διπλάσιο επίδομα θέλει να δώσει η κυβέρνηση – Πόσα θα είναι τα χρήματα

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να δώσουν βάση στο γεγονός ότι πρόκειται για πρόθεση της κυβέρνησης, όχι για οριστική απόφαση, καθώς δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ότι θα μπορέσει να το κάνει. Το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος, αν μείνει στα ίδια με πέρυσι επίπεδα θα είναι πραγματική κοροϊδία και έτσι υπάρχει προσπάθεια να αυξηθεί.

Το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης ήταν πέρυσι 0,125 ευρώ / λίτρο, όμως η τιμή πέρυσι έκλεισε ως 0,85 ευρώ το λίτρο. Φέτος με την τιμή 1,15 ευρώ το λίτρο το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι αν παραμείνει στα ίδια επίπεδα θα είναι ελάχιστο σε σχέση με το ύψος της δαπάνης τους.
Κάπως έτσι η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης εξετάζει δυο σενάρια που περιλαμβάνουν ακόμη και τον διπλασιασμό του ποσού σε σχέση με πέρυσι.
Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το capital, αναζητά τώρα περί τα 55 εκατομμύρια ευρώ για να διπλασιάσει το επίδομα πετρελαίου, το ποσό δηλαδή να πάει από τα 0,125 ευρώ το λίτρο στα 0,25 ευρώ το λίτρο.
Με τον τρόπο αυτό η “καθαρή” τιμή που θα πληρώσουν οι δικαιούχοι επιδόματος θα είναι περί τα 0,90 ευρώ το λίτρο.
Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι να παραμείνει το επίδομα στα περυσινά επίπεδα, αλλά να δοθεί αλλά να διπλασιαστεί ο αριθμός των δικαιούχων. Πάλι εδώ όμως υπάρχει το πρόβλημα ότι το ποσό που θα δοθεί θα είναι ελάχιστο σε σχέση με τη δαπάνη και έτσι μάλλον αυτό το σενάριο… καίγεται απ’ την αρχή.

Με πληροφορίες από capital
Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις