Ελλάδα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τιμή ως και 1,25 ευρώ το λίτρο – Φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών

Άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ζητούν οι πρατηριούχοι καθώς προβλέπουν τιμή – φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι προβλέψεις των των πρατηριούχων κάνουν λόγο ακόμη και για τιμή στο 1,25 ευρώ το λίτρο. Ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης και περιοχής “Ο ‘Αγιος Χριστόφορος”, Θέμης Κιουρτζής, για το πετρέλαιο θέρμανσης αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου, όπως τυχόν διεθνής αστάθεια, η τιμή θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, τουλάχιστον κατά 16%-17% και αναμένεται να ξεπεράσει το 1,110 ευρώ/λίτρο στις πόλεις και να φτάσει το 1,250 στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά”.

PETRELAIO THERMANSHS

“Επισημαίνουμε ότι οι τόσο υψηλές τιμές αυξάνουν τον κίνδυνο παραβατικότητας σε βάρος συνετών επαγγελματιών του κλάδου αλλά και των κρατικών εσόδων” λέει ο κ. Κιουρτζής για το πετρέλαιο θέρμανσης, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε μόλις 20 ημέρες πριν την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και οι κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να είναι άμεσες για τη μείωση του ΕΦΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταθερά υψηλές οι θερμοκρασίες για το επόμενο 10ήμερο - «Η παρατεταμένη θερμή περίοδος θα περάσει και στον Σεπτέμβριο», λέει ο Κολυδάς
Μόνο γύρω στις 4–5 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται ένα ασθενές σήμα για κάποια φαινόμενα βροχής, χωρίς όμως προς το παρόν ιδιαίτερη βεβαιότητα
καιρός
Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Συγκλονίζει η μαρτυρία της ξαδέρφης της 44χρονης για την κακοποιητική συμπεριφορά του 53χρονου – «Δεν την άφηνε να μας μιλάει»
«Ξέραμε ότι την κακοποιούσε - Της είχαμε προτείνει πολλές φορές να έρθει να μείνει μαζί μας», εκμυστηρεύτηκε η ξαδέρφη της
Γυναικοκτονία στη Ροδόπη