Πέμπτη, 22 Φεβ.
16oC Αθήνα

Πετρελαιοκηλίδα: Νέο δεξαμενόπλοιο για την απάντληση των καυσίμων από το ναυάγιο

πετρελαιοκηλίδα Σαρωνικός

Η απάνλτηση και φόρτωση των καυσίμων από τις δεξαμενές του ναυαγισμένου πλοίου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ, θα συνεχιστούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη από νέο δεξαμενόπλοιο.

Το αργότερο έως αύριο θα βρίσκεται δίπλα στο σημείο του βυθισμένου πλοίου «ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης, νέο δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να συνεχιστεί η απάνλτηση και φόρτωση των καυσίμων από τις δεξαμενές του ναυαγισμένου πλοίου.

Σημειώνεται ότι το δεξαμενόπλοιο που επιχειρούσε έως τώρα στο σημείο, αποχώρησε χθες λόγω λήξης των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας του.

Επιθεώρηση από Σαντορινιό

Τις επιχειρήσεις απορρύπανσης από την πετραλαιοκηλίδα, που είναι σε εξέλιξη σε Αλιμο, Ελληνικό και Γλυφάδα, επιθεώρησε και σήμερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, ο κ. Σαντορινιός συνομίλησε με τους υπεύθυνους κλαδάρχες του λιμενικού σώματος, που παρευρίσκονται στα σημεία, για την κατάσταση, την επάρκεια των μέσων και την πρόοδο των εργασιών.

Ο υφυπουργός παρατήρησε ότι η εικόνα παρουσιάζει σαφή βελτίωση σε όλες τις περιοχές, πλην της περιοχής Αστέρια Γλυφάδας στην εγκατάσταση ARC-BALUX, όπου η κατάσταση παραμένει σταθερή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις