Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πέτρος Φιλιππίδης: Διακοπή της δίκης για τις 19 Ιανουαρίου – Ενοχή για 2 από τις 3 κατηγορίες πρότεινε η εισαγγελέας

Πέτρος Φιλιππίδης: Διακοπή της δίκης για τις 19 Ιανουαρίου – Ενοχή για 2 από τις 3 κατηγορίες πρότεινε η εισαγγελέας

Στις 19 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Nα κηρυχθεί ένοχος για τις απόπειρες βιασμού, αλλά αθώος για βιασμό λόγω αμφιβολιών, πρότεινε η εισαγγελέας.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 19 Ιανουαρίου, οπότε θα αρχίσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών. Πρώτος προγραμματίστηκε να αγορεύσει ο συνήγορος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Χάρης Σαλούστρος.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις συνεδριάσεις για τον Ιανουάριο, ορίζοντας για τις 26 και 27 του μηνός. Οι δικάσιμοι που ανακοίνωσε για τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθούν στις 2,3, 6, 7, 8 και 9 του μηνός.

Νωρίτερα την Παρασκευή (13.01.2023), υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της δίκης εισηγήθηκε την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για τις απόπειρες βιασμού, αλλά την αθώωσή του για τις κατηγορίες περί βιασμού.

Γι’ αυτή την πρώτη περίπτωση απόπειρας βιασμού, η δημόσια κατήγορος ανέφερε πως «ο κατηγορούμενος οδήγησε την καταγγέλλουσα σε ένα άδειο θέατρο και έπειτα επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε.

Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί, όπως κατέθεσε το θύμα, «ξενέρωσε». Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της», είπε η εισαγγελέας.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα τον εκδικείται επειδή δεν πήρε ρόλο, η εισαγγελέας σχολίασε:

«Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δε συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δυο σειρές του MEGA;». Όπως σημείωσε, η υπεράσπιση επιχείρησε να ”χτυπήσει” την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της έλεγε.

Πέτρος Φιλιππίδης: Η δεύτερη καταγγελία για απόπειρα βιασμού

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού.

Στην αγόρευσή της ανέφερε πως «η καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιο του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. “Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πως δεν το έκανα! Γιατί δεν δοκίμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου»” μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν η συναίνεση έχει συναινετικά γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιο της. Είπε η υπεράσπιση: Πώς είναι δυνατόν γι’ αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό», κατέληξε η δημόσια κατήγορος.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις