Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο Λιγνάδης και οι άλλοι «γνωστοί» συγκρατούμενοι του στις φυλακές της Τρίπολης

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο Λιγνάδης και οι άλλοι «γνωστοί» συγκρατούμενοι του στις φυλακές της Τρίπολης

Έγκλειστοι που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα (βιασμοί, παιδεραστία, σεξουαλικη παρενόχληση κλπ), κρατούνται στις φυλακές της Τρίπολης, όπου οδηγείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Πρόκειται για ένα σωφρονιστικό κατάστημα, όπου δεν υπάρχουν τα γνωστά κελιά των 3-4 ατόμων, αλλά χώροι όπου κρατούνται 18 – 20 κρατούμενοι μαζί. Συνολικά, στις φυλακές της Τρίπολης εκτίουν την ποινή τους 110 άτομα. Μεταξύ αυτών, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, ο ιερέας από τη Μάνη, που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση και συνελήφθη το 2015 επ’ αυτοφώρω, όταν επιβίβαζε 13χρονο στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει, και ο «δράκος του Αμαρουσίου» που κρίθηκε πρωτόδικα ομόφωνα ένοχος για έξι απόπειρες βιασμού γυναικών στο Μαρούσι χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Στις φυλακές της Τρίπολης, θα ακολουθηθεί για τον Πέτρο Φιλιππίδη η συνήθης διαδικασία με την καραντίνα – λόγω του κορονοϊού- και την συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών. 

 

Η νύχτα στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο Πέτρος Φιλιππίδης έδειχνε «χαμένος» κατά την παραμονή του στα κρατητήρια, στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ. Αρχικά φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς να παραμείνει σε ένα γραφείο μαζί τους και να μην μπει σε κάποιο κελί. Ωστόσο, το αίτημα του δεν έγινε δεκτό, με τους αστυνομικούς να του εξηγούν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να ανησυχεί για την προσωπική του ασφάλεια και τον οδήγησαν σε ένα κελί μόνο του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν δέχτηκε κάποια επίσκεψη κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το μόνο που έφεραν άνθρωποι του περιβάλλοντος του ήταν κάποια φάρμακα, τα οποία και παρέδωσαν στη φρουρά του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών. Νωρίς το πρωί πήρε το πρωινό που προβλεπόταν για τους κρατούμενους.

«Δεν το πιστεύω αυτό που κάνατε», φέρεται να είπε όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει διαταγή προφυλάκισής του και πρέπει να ακολουθήσει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Το χρονικό

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη άρχισε πριν από έξι μήνες. Ήταν 4 Φεβρουαρίου 2021 όταν τρεις ηθοποιοί, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Click4more: Πέτρος Φιλιππίδης: Οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου για την φυλάκισή του

Η καταγγελία των τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη αφορούσε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας επί και εκτός σκηνής και με αυτή ζητείτο η διαγραφή του Πέτρου Φιλιππίδη από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όπερ και εγένητο λίγους μήνες μετά.

Οι καταγγελίες των τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη μπορεί να μην παρουσίαζαν ποινικό ενδιαφέρον καθώς πλέον είχαν παραγραφεί ωστόσο άνοιξαν το δρόμο προκειμένου να υπάρξουν κι άλλες γυναίκες-θύματα που έσπασαν τον κύκλο της σιωπής και βρήκαν τη δύναμη για να μιλήσουν στις αρμόδιες αρχές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις