Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο δικαστήριο ο γνωστός ηθοποιός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συνεχίζεται σήμερα (28.03.2022) η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφο του, ηθοποιό, το 2008, και μάλιστα δύο φορές και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο, το 2010 και το 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε περίπου στις 8:30 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη του και ανέβηκε με ασανσέρ από το κυλικείο. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη, πρώτη, συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 18 Μαρτίου 2022 η διαδικασία διεκόπη για σήμερα 28 Μαρτίου 2022, μετά από αίτημα της υπεράσπισης του ηθοποιού, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στη δίκη για λόγους υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά, οκτώ μήνες, μετά την προφυλάκιση του, που ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο στη δικαστική αίθουσα με τις τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν στις δικαστικές αρχές. Επίσης, δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες ζήτησαν η κατάθεση τους να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών. 

Στο πλευρό του η σύζυγός του

Στο δικαστήριο έφτασαν λίγο πριν τις 9:00 η σύζυγος και ο γιος του γνωστού ηθοποιού, χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους. Σημειώνεται ότι η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, είναι μία από τις μάρτυρες που έχουν κληθεί. 

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr:

Dikastiria GiosGinaikaFilipidi Dikastiria GiosGinaikaFilipidi

Δείτε βίντεο:

Πρόσωπο με πρόσωπο με τις ηθοποιούς που τον κατήγγειλαν

Στη δικαστική αίθουσα το «παρών» αναμένεται να δώσουν άλλες γνωστοί ηθοποιοί μεταξύ των οποίων και η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη οι οποίες και άνοιξαν τον «χορό» των καταγγελιών στο Σ.Ε.Η. σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για αδικήματα τα οποία αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα οποία ωστόσο έχουν παραγραφεί.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφθασε από νωρίς το πρωί και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος είχε κληθεί στον εισαγγελέα ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού, δίχως να ερωτηθεί. Στη συνέχεια όμως ζήτησε από τις δικαστικές Αρχές αυτό να αλλάξει και χαρακτηρίστηκε μάρτυρας αληθείας. 

Δείτε φωτογραφίες του newsit.gr από τους ηθοποιούς που έφτασαν στα δικαστήρια:

DikiFiliidi Ithopoioi DikiFiliidi Ithopoioi

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μετρό: Μετρό: Κλείνουν δυόμισι ώρες νωρίτερα οι σταθμοί «Ελαιώνας», «Κεραμεικός» και «Μοναστηράκι»
Ο ΟΑΣΑ θα θέσει σε προσωρινή λειτουργία, από Κυριακή έως Πέμπτη και από τις 21:40 έως τη λήξη της κυκλοφορίας του Μετρό, τη λεωφορειακή γραμμή Χ24 «Στ. Μετρό Σύνταγμα – Στ. Μετρό Αιγάλεω»
μετρο
Εφιαλτική νύχτα στην Εύβοια που «κόπηκε» στα δύο από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, ζημιές σε δρόμους
Η κατάσταση σε αρκετά σημεία παραμένει δύσκολη και απαιτείται αυξημένη προσοχή από κατοίκους και οδηγούς, ιδιαίτερα σε δρόμους όπου έχουν συσσωρευτεί νερά, λάσπες και φερτά υλικά
Κακοκαιρία στην Εύβοια
Ανανεώθηκε πριν 8 λεπτά
Καιρός σήμερα: Βροχερός με τη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές-βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ
Γκρίζα σύννεφα
«Ο Μαζωνάκης πέθανε, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι»: Τα λόγια του 58χρονου γιατρού στα εννέα άτομα που βρίσκονταν στην κλινική κατά την πλασμαφαίρεση
Η «εμμονή» της 56χρονης γιατρού με το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης - Στο «μικροσκόπιο» και η δεύτερη κλινική στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ και η δεύτερη συνάντηση του ζευγαριού μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού
Το εσωτερικό του ιατρείου στο Κολωνάκι όπου κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης
12
Οι κάτοικοι της Πλάκας ζητούσαν ελέγχους με έγγραφη προειδοποίηση για πιθανή διαρροή αερίου έναν χρόνο πριν την φονική έκρηξη
«Εκφράζουμε την ανησυχία μας, θα μπορούσε να υπάρξει ξέσπασμα πυρκαγιάς από τη διαρροή φυσικού αερίου, από βραχυκύκλωμα ή από άλλη αιτία» τόνιζε η Κίνηση Κατοίκων Πλάκας, το 2025
Έρευνες στο κτίριο που κατέρρευσε από την έκρηξη στην Πλάκα
93