Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πέτσας για Πάσχα: Πρόθεση να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις – Πότε θα παρθούν οι αποφάσεις

Πέτσας για Πάσχα: Πρόθεση να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις – Πότε θα παρθούν οι αποφάσεις

Κοντά στο Πάσχα αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για την άρση του lockdown τόνισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «κοντά στο Πάσχα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Πάντως 14 Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Επομένως τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί πρέπει να εξεταστούν και υπό αυτό το πρίσμα».

Όσο για το αν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, υποστήριξε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης «αλλά το εξετάζουμε. Οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν το Πάσχα με βάση την εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης».

«Οι βαλβίδες αποσυμπίεσης περιλαμβάνουν σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των κοινωνικών δραστηριοτήτων και όχι απότομο. Η κυβέρνηση προχώρησε σε τέτοιου είδους ανοίγματα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών» δήλωσε.

Πριν το Πάσχα το νέο εκλογικο νομοσχέδιο των ΟΤΑ


«Είναι σοβαρή αλλαγή. Επαναφέρουμε την διακυβερνησιμότητα των δήμων, που είχε τρωθεί πολύ από το νόμο Σκουρλέτη, ο οποίος οδηγούσε σε αδυναμία του εκλεγμένο δήμαρχο και του δημοτικού συμβουλίου να υλοποιήσει το πρόγραμμα με το οποίο είχε εκλεγεί» είπε χαρακτηριστικά.

Δολοφονία Καραϊβάζ


Τέλος, σχολίασε την χθεσινή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Πολύ σημαντικός πυλώνας της δημοκρατίας η ελευθερία του Τύπου. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις πρέπει να είναι ομόθυμη η καταδίκη. Και φυσικά να βρεθεί ο δράστης. Στο πολιτικό παιχνίδι, πολλές φορές στοχοποιούνται τα μέσα ενημέρωσης. Θα έπρεπε να μείνουν έξω από αυτό και να αφήσουμε τους δημοσιογράφους απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις