Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Πιερία: Καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία – Αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές

Πιερία: Καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία – Αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές
Φωτογραφία olympiobima.gr

Τις… πληγές της μετράει η Πιερία μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε πολλές περιοχές του νομού.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (05.03.2024) ξεκίνησε η αυτοψία σε υποδομές, στις πλημμυρισμένες περιοχές της Πιερίας, μετά και τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση διενεργούνται έλεγχοι προκειμένου να καταγράψουν βλάβες και υλικές ζημιές.

«Οι έλεγχοι διεξάγονται σε περιοχές του δήμου Κατερίνης, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στη Βροντού, στην παραλία Κατερίνης, στην Κονταριώτισσα, ενώ αναμένουμε ενημέρωση και από τον δήμο Δίου Ολύμπου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Σύμφωνα με το κ. Στεργιάδη, «από το μεσημέρι αναμένεται ύφεση των καιρικών φαινομένων, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν την Κεντρική Μακεδονία από την Πέμπτη».

Να σημειωθεί ότι μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία, η οποία έπληξε το βόρειο τμήμα του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Στις δημοτικές κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς και Κονταριώτισσας στη διάρκεια της νύχτας έγιναν απεγκλωβισμοί οκτώ τουλάχιστον ατόμων, ενώ παράλληλα επιχειρούσαν έξι μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, ήταν στις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Δίου από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας, ενώ από νωρίς σήμερα επιχειρούν το προσωπικό και τα διαθέσιμα μέσα του Δήμου στα σημεία που χρήζουν άμεσης διαχείρισης.

Η ένταση της βροχόπτωσης και της χαλαζόπτωσης ήταν πολύ μεγάλη.

Φωτογραφίες: olympiobima.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις