Ελλάδα

Πιερρακάκης: Πλησιάζει το τέλος των sms

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά το άνοιγμα των ραντεβού για εμβολιασμό άνω των 30 ετών αναμένονται ανακοινώσεις και για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49 ετών, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Παράλληλα ο κ. Πιερρακάκης επισημαίνει ότι «ανοίγοντας τα ραντεβού εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 30 ετών, θα είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε πράξη για όλους αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή: ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί, θα μπορεί να το κάνει γρήγορα, απλά και με ασφάλεια».

Ακόμη ο υπουργός ανακοινώνει ότι σε λίγες ημέρες το gov.gr εμπλουτίζεται με μια νέα πλατφόρμα, το Know Your Customer, «η οποία αρχικά θα διευκολύνει τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες, αλλά κυρίως θα διασφαλίσει τα προσωπικά τους δεδομένα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: ότι πλέον όποιος πολίτης το επιθυμεί δεν θα χρειάζεται να προσκομίζει στην τράπεζα που τηρεί λογαριασμό πιστοποιητικά, όπως το εκκαθαριστικό του, αλλά θα αποστέλλει μέσω της πλατφόρμας μόνο εκείνα τα στοιχεία που είναι αναγκαία για την τράπεζα».

Δεν παραλείπει να σχολιάσει και την επιλογή του από το Συμβούλιο του ΟΟΣΑ στην προεδρία του Global Strategy Group λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «αναγνώριση της προόδου που κατέγραψε η χώρα μέσα στην πανδημία στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού αλλά και ευρύτερα στην αντιμετώπιση προκλήσεων με καινοτόμα προσέγγιση».

Στην ερώτηση για το πόσο μηνύματα έχουν σταλεί στο 13032 και για το τέλος των sms τόνισε πως «όπως και στο 13033, έχουμε επιλέξει να μη δίνουμε αριθμούς μηνυμάτων. Ο λόγος είναι ότι ο όγκος των SMS δεν οδηγεί στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Αυτό που μπορούμε να αξιολογήσουμε είναι ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου έγινε συντεταγμένα και με τήρηση των μέτρων. Αυτό αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία από την πτώση της θετικότητας των τεστ τις τελευταίες εβδομάδες, δηλαδή την αναλογία θετικών τεστ προς τον συνολικό τους αριθμό. Και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, έμποροι, υπάλληλοι και πολίτες, συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτό.

Τα μηνύματα είχαν εξαρχής ως σκοπό να αποτελέσουν διευκόλυνση, ώστε να μην συμπληρώνουμε κάθε φορά την αντίστοιχη φόρμα. Ο χρόνος που θα σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε για τις μετακινήσεις μας θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων και τη φύση των μέτρων που θα ισχύουν. Έχουμε και την εμπειρία από πέρυσι ότι όσο περισσότερες δραστηριότητες ανοίγουν, τόσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαδικασίας αποστολής μηνυμάτων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η απάντηση του ΙΣΑ για την κλινική του Κολωνακίου όπου πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης - Οι καταγγελίες και οι άκαρπες έρευνες για τα μηχανήματα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το 2013 που άνοιξε το ιατρείο έως και την ημέρα που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης δεν είχε γίνει καμία επίσημη καταγγελία στον ΙΣΑ - Η αναφορά στα εσωτερικά έγγραφα
Το εσωτερικό του ιατρείου στο Κολωνάκι όπου κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Στoν ανακριτή ο υπνοθεραπευτής - Θα καταθέσει για τη φωτογραφία που του έστειλε η γιατρός
Κατά την κατάθεσή του ο υπνοθεραπευτής αναμένεται να κληθεί να διευκρινίσει υπό ποιες συνθήκες απέκτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία και ποια ακριβώς ήταν η σχέση του με την προφυλακισμένη γιατρό
υπνοθεραπευτής
Η κλιματική αλλαγή φέρνει καύσωνες χωρίς τέλος και λιγότερο νερό – Η προειδοποίηση Λαγουβάρδου για την Ελλάδα
Μιλώντας για την διαχείριση των υδατικών πόρων το θέμα της έλλειψης νερού δεν εξαρτάται μόνο από τη βροχή ή το χιόνι αλλά και από το πως διαχειριζόμαστε αυτόν τον πολύτιμο φυσικό πόρο
Καύσωνας στη Ρώμη
Η απάτη σε κοινή θέα και οι ψευδοθεραπείες με βλαστοκύτταρα στο ιατρείο του Κολωνακίου
Εκτός από τις θεραπείες πλασμαφαίρεσης που υπέβαλλε τους υγιείς «ασθενείς» της, η γιατρός -άνευ ειδικότητας- υπάρχουν και οι «θεραπείες με βλαστοκύτταρα» που διαφήμιζε ο προφυλακισμένος παθολόγος της «ελίτ»
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη