Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πήγαν για Κούλουμα στο Τατόι και τους βγήκε ξινό! [pics]

Πήγαν για Κούλουμα στο Τατόι και τους βγήκε ξινό! [pics]

Εκατοντάδες κάτοικοι της Αττικής βλέποντας τον καλό καιρό που είχε την Καθαρά Δευτέρα είπαν να βρεθούν κοντά στην φύση για να γιορτάσουν τα Κούλουμα. Αλλά, σε κάποιους βγήκε ξινό! Όπως καταγγέλει αναγνώστης του newsit.gr όσοι σκέφθηκαν να πάνε στο Τατόι ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα αφού βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και μποτιλιαρισμένοι.

Ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία στο newsit.gr στέλνοντάς μας και τις απαραίτητες φωτογραφίες για να πιστοποιήσει τα λεγόμενά του, δεν υπερέβαλλε καθόλου όπως θα δείτε παρακάτω. Περιγράφοντας μάλιστα όσα έζησε έκανε κάποιες επισημάνσεις που ίσως να φανούν χρήσιμες σε όσους έχουν το καθήκον και την υποχρέωση, ακόμα και τις αργίες να κάνουν την ζωή του πολίτη, εύκολη. Οι εικόνες και όσα θα διαβάσετε είναι από το Τατόι.

Ο αναγνώστης μας περιγράφει όλα όσα έγιναν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας:

«Χθες στις 13.30 ξεκίνησα μαζί με την οικογένειά μου να πάω να κάνω κούλουμα στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου. Όσο πλησίαζα προς την περιοχή η κίνηση σταδιακά άρχισε να αυξάνεται, το αποτέλεσμα ήταν όταν τελικά φτάσαμε στον δρόμο που οδηγούσε στην είσοδο των κτημάτων να εγκλωβιστούμε εκατοντάδες αυτοκίνητα μέσα στο δάσος, είτε από τα παρκαρισμένα που είχαν αφεθεί από τους οδηγούς δεξιά και αριστερά, αφού δεν μπορούσαν να συνεχίσουν την πορεία τους, είτε από τους οδηγούς που προσπαθούσαν να ανέβουν και να προσεγγίσουν το σημείο».

Και συνεχίζει: «Σε όλη αυτή την πορεία δεν υπήρξε καμία μέριμνα από τις αρχές. Δεν εμφανίστηκε ούτε ένα περιπολικό, ούτε ένας τροχονόμος για να μπορέσει να διευκολύνει την κατάσταση. Υπήρξαν οδηγοί που έμειναν εγκλωβισμένοι για πάνω από τρεις ώρες. Το κρίσιμο για μένα είναι ότι σε μία έκταση με πυκνό δάσος εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες ΙΧ.

Αναρωτιέμαι αν κάποιος τραυματιζόταν, αν κάποιος πάθαινε καρδιακό επεισόδιο, πώς θα μπορούσε να προσεγγίσει ένα ασθενοφόρο; Αν έπιανε φωτιά πως θα πλησίαζε ένα πυροσβεστικό; Από μαρτυρίες άλλων οδηγών έμαθα ότι νωρίτερα μία γυναίκα έγκυος ένιωσε έντονη δυσφορία. Δεν ξέρω πως ακριβώς κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν και να φύγει από το σημείο.

Όλα αυτά συνέβαιναν μέσα στην Αττική. Που είναι η πολιτική προστασία; Πόσους χώρους πρασίνου έχουμε μέσα στην Αττική για να μπορέσει να υπάρξει μία μέριμνα από το κράτος;

Πριν από μερικές μέρες βγήκε το πόρισμα για το Μάτι, Να καταλάβω ότι εκεί ο κρατικός μηχανισμός αιφνιδιάστηκε, ότι δεν ήταν έτοιμοι. Μετά από την καταστροφή με τα εκατοντάδες θύματα τι ακριβώς έχει κάνει η πολιτεία;  Πώς πάνε και εγκλωβίζουν χιλιάδες άτομα μέσα σε ένα δάσος, μέσα στην Αττική, δεν ήμασταν στα βουνά της Πίνδου ή στην Κοζάνη, στην Αττική ήμασταν!»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις