Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πηγές ΓΕΕΘΑ: Παρακολουθούμε την κατάσταση, δεν έχει αλλάξει τίποτα

Πηγές ΓΕΕΘΑ: Παρακολουθούμε την κατάσταση, δεν έχει αλλάξει τίποτα

Πολλά λέγονται και ακούγονται τις τελευταίες ώρες για τις κινήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, μετά την προκλητική NAVTEX της Τουρκίας που δεσμεύει και περιοχή έξω από το Καστελόριζο για σεισμικές έρευνες. Το ΓΕΕΘΑ διαμηνύει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. 

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αντίδραση από τις πηγές του ΓΕΕΘΑ ήρθε ενώ έχουν ακουστεί… μύρια όσα, με αποκορύφωμα το δημοσίευμα της Bild πως η Άνγκελα Μέρκελ με ένα τηλεφώνημά της στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, “ανάγκασε” το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να οπισθοχωρήσει. 

Υπήρξε επίσης κι ένα προπαγανδιστικό video του TRT, σύμφωνα με το οποίο το Oruc Reis, το σκάφος που στέλνει ο Ερντογάν στην ανατολική Μεσόγειο για έρευνες στ’ ανοιχτά του Καστελορίζου (στην “δική μας υφαλοκρηπίδα” όπως υποστήριξε το τουρκικό ΥΠΕΞ!), φαινόταν πέντε χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αττάλειας, συνοδευόμενο από δυο φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις