Ελλάδα

Πιλότος ελικοπτέρου της αστυνομίας πετάει με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Πιλότος ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ πετάει παρά τη διάγνωση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων. Το MEGA και η εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο φέρνουν στο φως στοιχεία για την υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα, πιλότος ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ έχει διαγνωστεί με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αλλά, παρόλα αυτά εξακολουθεί να πραγματοποιεί πτήσεις.

Ο συγκεκριμένος χειριστής φέρεται να έχει μικρή εμπειρία, αλλά όχι ακατάλληλη, για να πιλοτάρει ελικόπτερο, ωστόσο έχει διαπιστωθεί από αρμόδιες επιτροπές πως έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που του καθιστούν απαγορευτικό να πιλοτάρει.

Αναπάντητα ερωτήματα και σύγχυση

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πιλότος απομακρύνθηκε και στη συνέχεια επανήλθε μετά από επίκληση μη εξειδικευμένων ιατρών, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα ερωτηματικά γύρω από την έξτρα εκπαίδευση που του προσέφερε μία ιδιωτική εταιρία.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε προκαλέσει νέα αναστάτωση, διότι είχαν χρησιμοποιηθεί τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια εταιρία που τα συντηρούσε.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός έλεγχος από τις επιτροπές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε γίνει μετά από το τραγικό συμβάν της πτήσης 9525 της Germanwings το 2015, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ και έριξε σκόπιμα ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, Αντρέας Λούμπιτς (βίντεο πάνω). 

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε Ραφήνα, Πικέρμι, Σπάτα: 6 καμένα σπίτια, πολλά με σοβαρές ζημιές – Αρχίζουν οι αυτοψίες
Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι’ αυτό τον λόγο δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερος Πεύκος και Βουνόπολη
Καμένο σπιτι στη Ραφήνα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3 περιοχές λόγω της πύρινης λαίλαπας στην Ιεράπετρα - Σκληρή η μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Κλειστές παραμένουν οι ξενοδοχειακές μονάδες που εκκενώθηκαν - Πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί - Πάνω από 250 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο για να σβήσουν τα «καντηλάκια»
Πυροσβέστες
Καιρός σήμερα: Βοριάδες έως 7 μποφόρ σε Αιγαίο και Κρήτη – Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 34 με 36 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς
Καιρός
Φωτιά στην Ιεράπετρα: Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες – Νέα αναζωπύρωση σε χαράδρα σε Άγιο Ιωάννη και Φέρμα
Πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης υπήρξε νέα αναζωπύρωση σε χαράδρα - Κάηκαν πάνω από 12.000 στρέμματα - Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν όλη τη νύχτα σε ετοιμότητα
Φωτιά στην Ιεράπετρα