Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Υποχρεωτικά για την προσέλευση στην εργασία από Δευτέρα

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Υποχρεωτικά για την προσέλευση στην εργασία από Δευτέρα

Τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού τους για τον κορονοϊό πρέπει να επιδεικνύουν από τη Δευτέρα (13.09.2021) οι εργαζόμενοι για να γίνουν δεκτοί στην εργασία τους. Το μέτρο περιλαμβάνει τόσο τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα.

Με βάση τη νέα απόφαση της κυβέρνησης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο εργοδότης – είτε ιδιώτης είτε το δημόσιο – έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι όχι.

Σύμφωνα μάλιστα και με το νέο ΦΕΚ, για να μπορούν να εισέλθουν από τη Δευτέρα (13.09.2021) στον χώρο δουλειάς τους, οι εργαζόμενοι πρέπει να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού στον εργοδότη.

Ανεμβολίαστοι και νοσήσαντες εργαζόμενοι

Από την πλευρά τους οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι οφείλουν να επιδείξουν αρνητικό τεστ. Οι νοσήσαντες από την άλλη μεριά πρέπει να δείχνουν τη βεβαίωση νόσησης, η οποία και ισχύει για έξι μήνες αφότου νόσησαν.

Συμπερασματικά, όσοι έχουν νοσήσει δείχνουν τη βεβαίωση νόσησης και οι υπόλοιποι βεβαίωση εμβολιασμού.

Όσοι δεν έχουν τίποτα από τα δύο θα πληρώνουν οι ίδιοι τα rapid test, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε την Παρασκευή (10.09.2021), με το κόστος να ορίζεται στα 10 ευρώ.

Έτσι, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα, το οποίο δεν μπορούν να «γλιτώσουν» βάσει της διάταξης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις