Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΙΤΣΟΣ: Κλείνει το θρυλικό εργοστάσιο – Μεταφέρεται στην Τουρκία η παραγωγή (video)

ΠΙΤΣΟΣ: Κλείνει το θρυλικό εργοστάσιο – Μεταφέρεται στην Τουρκία η παραγωγή (video)

Αυλαία για την ΠΙΤΣΟΣ, το ελληνικό ιστορικό εργοστάσιο κατασκευής κουζινών και άλλων ηλεκτρικών  συσκευών. Με τη συμπλήρωση 155 ετών συνεχούς λειτουργίας στην Ελλάδα, η ΠΙΤΣΟΣ μετακομίζει στην Τουρκία.

Είναι Απρίλιος 1965 και η ελληνική βιομηχανία ΠΙΤΣΟΣ γιορτάζει τα 100 της χρόνια. Ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος, σε εορταστικό κλίμα, επισκέπτεται το υπερσύγχρονο για την εποχή εργοστάσιο. Στα ασπρόμαυρα πλάνα, ο μονάρχης κάνει βόλτα ανάμεσα σε κουζίνες και ηλεκτρικές συσκευές. Εντυπωσιασμένος ανοίγει ένα από τα πρώτα ψυγεία no frost που εκείνη την εποχή κόστιζε 2.300 δραχμές και ήταν ένα απαραίτητο απόκτημα για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Σήμερα, 55 χρόνια μετά την επίσκεψη του βασιλιά Κωνσταντίνου πέφτουν οι τίτλοι τέλους για τα 155 χρόνια ιστορίας μίας από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές βιομηχανίες, της ΠΙΤΣΟΣ, που μέχρι και σήμερα κατέχει μερίδιο 40% της ελληνικής αγοράς.

Click4more: ΠΙΤΣΟΣ: Κρίσιμες ώρες για το μέλλον των εργαζομένων – Διαπραγματεύσεις για να μην φύγει το εργοστάσιο από την Ελλάδα

Η γερμανική εταιρεία που εξαγόρασε τη δεκαετία του ’70 την ελληνική βιομηχανία, διατηρώντας το όνομα του ιδρυτή της, βάζει λουκέτο στο εργοστάσιο, μεταφέροντας την παραγωγή στην Τουρκία.

Παρακολουθήστε το σχετικό αφιέρωμα της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

πηγή: Mega

 

 

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις