Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πλαφόν στην τιμή μοριακών και rapid test για τον κορονοϊό

Πλαφόν στην τιμή μοριακών και rapid test για τον κορονοϊό

Πλαφόν στις τιμές των μοριακών και των rapid τεστ για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι είναι αναγκαία αυτή η παρέμβαση μετά από φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας που εντοπίστηκαν.

Όπως είπε ακόμα το γεγονός ότι πλέον ότι για λόγους πρόληψης, γίνεται ευρεία χρήση των τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού από τους πολίτες, είτε κατά μόνας, είτε από τις επιχειρήσεις για λογαριασμό των υπαλλήλων τους η κυβέρνηση προχωράει στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσής τους.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει σχετική τροπολογία, με την οποία θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές, σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών.

Αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της διάταξης, θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορονοϊού SARS-CoV-2, σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονοιού SARS-CoV-2, τα 40€.

β)  ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονοιού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα δέκα 10€. 

Ο κ. Σταμπουλίδης κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την κοινωνία από κάθε αθέμιτη εμπορική πρακτική. Όποτε και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις