Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Αληθινά τα στοιχεία, πλαστή η ταυτότητα – Έτσι κινούνταν ο Αντώνης Σταμπούλος – Τι πιστεύει η αντιτρομοκρατική για νέα διαμερίσματα – γιάφκες

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

– Αυτή είναι η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Αντώνης Σταμπούλος
– Τα στοιχεία αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο που δεν σχετίζεται με την υπόθεση
– Έρευνες για τυχόν περισσότερες ενοικιάσεις διαμερισμάτων με αυτά τα στοιχεία
– Για σταθερή γιάφκα προοριζόταν το διαμέρισμα στην Δροσοπούλου
– Θα χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση του οπλισμού του Επαναστατικού Αγώνα

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τις αστυνομικές αρχές η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε ο Αντώνης Σταμπούλος και η οποία βρέθηκε στο διαμέρισμα της Δροσοπούλου, στην Κυψέλη.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Τη συγκεκριμένη ταυτότητα είχε χρησιμοποιήσει ο Σταμπούλος για να νοικιάσει το παραπάνω διαμέρισμα και μάλιστα τα στοιχεία που αναγράφει ανήκουν σε υπαρκτό πρόσωπο, το οποίο όμως όπως αναφέρουν οι αστυνομικοι, δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Το πλαστό Δελτίο έχει αριθμό ΑΑ 011583 και φέρεται να έχει εκδοθεί στις 04-03-2005 από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, με τα στοιχεία ΤΣΕΡΓΑΣ Ευθύμιος του Κωνσταντίνου και της Πηνελόπης, γεννηθείς στις 26-07-1987 στην Αθήνα.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Η ταυτότητα ακόμη έχει επικολλημένη μία φωτογραφία, ο εικονιζόμενος της οποίας μοιάζει με τον Αντώνη Σταμπούλο, ωστόσο και πάλι δεν έχει καμία σχέση με το υπαρκτό πρόσωπου που προαναφέραμε.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έγινε ούτως ώστε να διαπιστωθεί το αν ο Αν. Σταμπούλος είχε προχωρήσει στην ενοικίαση και άλλων διαμερισμάτων με το συγκεκριμένο δελτίο ταυτότητας, σε μία προσπάθεια να βρουν μία πιθανή γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα.

“Καθαρά” τα διαμερίσματα που ελέγθηκαν – Ψάχνουν το ασημί Huyndai

Νέες αποκαλύψεις για την δράση του Επαναστατικού Αγώνα έρχονται στο “φως”, αφού οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν “φύλλο και φτερό” το διαμέρισμα στην Δροσοπούλου.

Το διαμέρισμα αυτό στην Κυψέλη είχε ενοικιάσει ο ίδιος ο Α. Σταμπούλος τον περασμένο Ιούλιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, προοριζόταν να γίνει η σταθερή γιάφκα της οργάνωσης, για την μεταφορά και την αποθήκευση του οπλισμού.

Μάλιστα, μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκε μία πλαστή ταυτότητα, την οποία οι αρχές εκτιμούν πως ο Α. Σταμπούλος είχε χρησιμοποιήσει για να το ενοικιάσει, ενώ ακόμη βρέθηκαν δύο κράνη, τα οποία και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής ούτως ώστε να εξεταστούν για δείγματα DNA.

Το χαμένο ασημί Hyundai

Το σενάριο της κινητής γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα ενισχύεται και μάλιστα με συγκεκριμένο στόχιο. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το ασημί Hyundai που αναζητούν οι αρχές από το καλοκαίρι, μετά την σύλληψη Μαζιώτη.

Το συγκεκριμένο όχημα μάλιστα είχε αγοραστεί από τον ίδιο την ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα και είχε χρησιμοποιηθεί στην δράση της οργάνωσης.

Ο Σταμπούλος και οι… φωτογραφίες

Την ίδια ώρα, μία ακόμη φωτογραφία του Αντώνη Σταμπούλου, του 31χρονου άνδρα που συνελήφθη την Πέμπτη στον Βύρωνα με σχέδια για επιθέσεις κατά επιχειρηματιών και των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην κατοχή του, έδωσε στη δημοσιότητα Αντιτρομοκρατική.

Από τη νέα φωτογραφία, η οποία είναι πιο πρόσφατη σε σχέση με αυτή που δόθηκε χθες (σ.σ. Παρασκευή) στην δημοσιότητα από την αστυνομική του ταυτότητα, φαίνεται η άρνηση του 31χρονου να φωτογραφηθεί, αφού εμφανίζεται μόνο το προφίλ του προσώπου του και χωρίς να φορά γυαλιά, ενώ έχει υποστεί φανερά επεξεργασία.

Ο 31χρονος έκανε τη ζωή δύσκολη στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, αφού από την αρχή δεν φάνηκε διατεθειμένος να συνεργαστεί με τις αρχές, ενώ τους έβριζε στα ιταλικά.

Ακόμα κι όταν έπρεπε να τον φωτογραφήσουν, όπως ορίζει η διαδικασία, εκείνος έκανε γκριμάτσες, έφτυνε τους αστυνομικούς, γελούσε, έκλεινε τα μάτια του και έβγαζε τη γλώσσα του και γενικότερα προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο προκειμένου οι συνεργάτες του να εξαφανίσουν κάθε ίχνος του.

Έρευνες στο… κενό

Εκτός από τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα, η Αντιτρομοκρατική «χτενίζει» τις περιοχές όπου συνήθισε να κινείται ο 31χρονος Σταμπούλος για να εντοπίσει και τις βόμβες ασετιλίνης και οξυγόνου με τις οποίες η τρομοκρατική οργάνωση σχεδίαζε να επιτεθεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και επιχειρηματίες.

Το διαμέρισμα στη Δροσοπούλου, ο 31χρονος το είχε νοικιάσει τον περασμένο Ιούνιο, με πλαστά στοιχεία. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, τον αναγνώρισε

Το πρωί του Σαββάτου, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έρευνες σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κυψέλη, τη συμβολή των οδών Δροσοπούλου και Καλλιφρονά, στο πλαίσιο του αγώνα δρόμου που γίνεται για να βρεθεί ο χώρος που είναι αποθηκευμένες οι βόμβες ασετιλίνης και οξυγόνου, που εκτιμάται πως ήδη έχουν κατασκευάσει τα εναπομείναντα ελεύθερα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Το διαμέρισμα στην Κυψέλη όπως κι εκείνο που ερευνήθηκε στο Θησείο (όπου επίσης διατηρεί ατελιέ η μια από τις αδερφές του) αποδείχθηκε πως ήταν… καθαρά και ότι η στάση του Αντώνη Σταμπούλου στην Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψή του έδωσε χρόνο στους συνεργούς του να απομακρύνουν από αυτά οτιδήποτε θα μπορούσε να αποδειχθεί ενοχοποιητικό.

Οι έρευνες έγιναν με βάση τα κλειδιά που βρέθηκαν στο δωμάτιο του 31χρονου συλληφθέντα στο πατρικό του σπίτι, στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλειστά αυτά ανοίγουν τρία σπίτια.

Εκείνο που πιστεύουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είναι πως ο 31χρονος άνδρας, που από την ημέρα της σύλληψή του δεν έχει μιλήσει παραμόνο με την δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ και σε αυτή μόνο στα Ιταλικά (σ.σ. η μητέρα του είναι Ιταλίδα), είναι πως ο Σταμπούλος δεν έχει καμία γνώση για το που βρίσκεται το οπλοστάσιο του Επαναστατικού Αγώνα και αυτό λόγω των “στεγανών” που έχει αναπτύξει η οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Καθαρά” τα διαμερίσματα σε Κυψέλη, Θησείο – Ο Σταμπούλος έδωσε χρόνο στους συνεργούς του να τα αδειάσουν – Το σενάριο της “κινητής” γιάφκας

Πού “είδαν” τον Σταμπούλο λίγες ώρες πριν συλληφθεί

“Είμαι αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου” λέει ο 31χρονος σε μήνυμά του στο ίντερνετ – Βοήθησε τη Ρούπα να διαφύγει;

Συναγερμός στο Μαρούσι – Η Αντιτρομοκρατική ερευνά το πατρικό σπίτι του 31χρονου – Ψάχνουν τι σημαίνει η κωδική ονομασία: “Πιλ.Τ.ακ.για.Ερ.ντ.”

Για τις πληροφορίες των τρομοκρατών ενημερώθηκε ο Β. Μαρινάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε