Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πλειστηριασμοί: “Αδειάζει” τις συλλογικότητες ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων

Πλειστηριασμοί: “Αδειάζει” τις συλλογικότητες ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων

Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε όσα έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης (21.02.2018) έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Ακαδημίας εξέδωσε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου Δωδεκανήσου.

Όπως τονίζει, καμία λαϊκή πρώτη κατοικία δεν θα έβγαινε στο “σφυρί”, αλλά αντίθετα επρόκειτο για ακίνητο μεγάλης αξίας. Ωστόσο, ούτε αυτό θα πλειστηριαζόταν καθώς δεν υπήρχε καμία προσφορά.

Μάλιστα όπως αναφέρει υπήρξε ενημέρωση γι αυτό, άρα η διαμαρτυρία ήταν άκυρη. Για ακόμα μια φορά κάνει λόγο για συλλογικότητες των οποίων οι μέθοδοι διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει ότι ο πλειστηριασμός για τον οποίο εξέφρασαν σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου τη δυσαρέσκεια τους με τις συνήθεις πλέον μεθόδους διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης συλλογικότητες, πρωτοστατούντος προσώπου με κορυφαίο πολιτειακό ρόλο στο παρελθόν, αφορά υψηλή οφειλή και είχε αναβληθεί καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Να σημειωθεί επίσης ότι για την αναβολή είχαν ενημερωθεί όλοι οι νόμιμοι εμπλεκόμενοι από την περασμένη Παρασκευή και ο πλειστηριασμός θα διενεργηθεί εν ευθέτω χρόνο.

Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι συλλογικότητες με τη γνωστή πλέον συμπεριφορά τους δεν προσδίδουν κάτι ουσιαστικό στο κοινό συμφέρον. Με τον δρόμο που έχουν επιλέξει το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται!”.

Η ένταση στο συμβολαιογραφικό γραφείο

Νωρίτερα ένταση προκλήθηκε έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Ακαδημίας. Εκεί όπου θα γίνονταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Η ένταση επικράτησε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο των συγκεντρωμένων στο γραφείο του συμβολαιογράφου.

Ο μπροστάρης Παναγιώτης Λαφαζάνης τα έβαλε με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. «Δεν μπορείς να κάνεις διάκριση. Είστε χούντα εδώ πέρα!» του είπε. Στη συνέχεια, ακούστηκε το μήνυμα «Τόσκα, Κοντονή, ακούστε το καλά, δεν μας σταματάτε ούτε με τα ΜΑΤ».

Δείτε εικόνες από την ένταση και τις δηλώσεις Λαφαζάνη – Κωνσταντοπούλου

 

πλειστηριασμοί

Τους… κλείδωσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών από το πρωί έχουν κάνει παρέμβαση στην Eurobank που βρίσκεται στην γωνία Κοραή και Πανεπιστημίου. Στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος απέναντι απο το υπουργείο εργασίας και στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Πανεπιστημίου 31.

Στην παρέμβασή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος οι διαδηλωτές τα βρήκαν σκούρα, αφού με το που μπήκαν μέσα οι φύλακες έκλεισαν την είσοδο με κάγκελα. Έξω από την τράπεζα βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

Λαφαζάνης: Στον Ντράγκι και τον Στουρνάρα αυτά!

Λίγο αργότερα, στο σημείο βρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Άρχισε να χτυπά την πόρτα του υποκαταστήματος, απαιτώντας να ανοίξει για να… «απελευθερωθούν» τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών!

«Ανοιξε! Άνοιξε γρήγορα, μην κάνεις το κορόιδο» φώναζε ο πρώην υπουργός καθώς χτυπούσε την πόρτα με το χέρι του. «Στον Ντράγκι να τα κάντε αυτά, όχι εδώ! (…) Τον Στουρνάρα να κλείσετε όχι εμάς» είπε μεταξύ άλλων!

Δείτε το video

Τελικά, τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών βρήκαν από το κτίριο και δεν έγινε καμία προσαγωγή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΛΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις