Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Απρόκλητη βία και καταστολή καταγγέλλει η ΛΑΕ [pics, vid]

Πλειστηριασμοί: Απρόκλητη βία και καταστολή καταγγέλλει η ΛΑΕ [pics, vid]

Για «απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και σε συνεργασία με τον επίορκο πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Αθήνας, κ. Ρούσκα, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού.

Όχι μόνο απώθησαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο της οδού Καποδιστρίου 18, αλλά έριξαν και χημικά σε στενό δρόμο τα οποία προκάλεσαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές, ο Άλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σερεβέτας, στελέχη της ΛΑΕ, και η Δέσποινα Θανοπούλου, μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών».

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας πως «η βία και ο αυταρχισμός όμως δεν μπορούν να σταματήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αγωνίζονται και θα συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά της αρπαγής της λαϊκής περιούσιας και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα».

Ένταση με ΛΑΕ και “Δεν πληρώνω”

Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη της Λαϊκής Ενότηταςκαι του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Η ένταση ξεκίνησε όταν ένοικος του κτιρίου όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, θέλησε να μπει στην πολυκατοικία.

Οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο και εκείνη τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι κλωτσιές έδιναν και έπαιρναν ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Μάλιστα, κάποιοι από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ένταση και με το ΠΑΜΕ

Την ίδια στιγμή μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν στην οδό Σταδίου 39 και στην συνέχεια μετακινήθηκαν σε ένα άλλο γραφείο λίγο πιο μακριά

Οι διαδηλωτές σήκωσαν πανό ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας ζητώντας να περάσουν μέσα στο συμβολαιογραφικό γραφείο. Στο σημείο έσπευσαν και τα ΜΑΤ ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση. Λίγη ώρα αργότερα, τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις