Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Δικογραφία για τον τραυματισμό αστυνομικών και διαδηλωτών έξω από τα συμβολαιογραφεία

Πλειστηριασμοί: Δικογραφία για τον τραυματισμό αστυνομικών και διαδηλωτών έξω από τα συμβολαιογραφεία

Έρευνα διεξάγουν άνδρες της ασφάλειας, σχετικά με τον τραυματισμό διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία που διενεργούνταν πλειστηριασμοί, το μεσημέρι της Τετάρτης (07.03.2018).

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από τα στοιχεία που θα προκύψουν θα σχηματιστεί δικογραφία, ενώ έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα για ευθύνες αστυνομικών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης διατάχθηκε για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, με αποτέλεσμα δύο διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί.

Παράλληλα διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια η οποία σχηματίζει δικογραφία για την υπόθεση και θα κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί και πολίτες, ενώ έχουν παραληφθεί από το σημείο βίντεο και άλλο υλικό, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Ένταση με ΛΑΕ και “Δεν πληρώνω”

Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη της Λαϊκής Ενότηταςκαι του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Η ένταση ξεκίνησε όταν ένοικος του κτιρίου όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, θέλησε να μπει στην πολυκατοικία.

Οι αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο και εκείνη τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι κλωτσιές έδιναν και έπαιρναν ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Μάλιστα, κάποιοι από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ένταση και με το ΠΑΜΕ

Την ίδια στιγμή μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν στην οδό Σταδίου 39 και στην συνέχεια μετακινήθηκαν σε ένα άλλο γραφείο λίγο πιο μακριά

Οι διαδηλωτές σήκωσαν πανό ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας ζητώντας να περάσουν μέσα στο συμβολαιογραφικό γραφείο. Στο σημείο έσπευσαν και τα ΜΑΤ ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση. Λίγη ώρα αργότερα, τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν.

Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη

Επεισόδια που κράτησαν λίγα λεπτά σημειώθηκαν και έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Ιωνος Δραγούμη, στην Θεσσαλονίκη.

Εκεί είχαν συγκεντρωθεί μέλη Συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς. Αστυνομικές δυνάμεις φύλαγαν την είσοδο του κτιρίου και όταν οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να μπουν σε αυτό, τα “αίματα” άναψαν ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Πηγή: life-events, EUROKINISSI

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις