Ελλάδα

Πλειστηριασμοί: Συνεχίζουν την αποχή οι συμβολαιογράφοι – Καταγγέλλουν “άδικες επιθέσεις”

Τις "άδικες" όπως τις χαρακτηρίζει επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων καταγγέλει η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αυτήν την  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή διαβεβαιώνει πως κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα διενεργηθεί αύριο Τετάρτη  16 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση :

“Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος μένοντας σταθερή στις επιδιώξεις της  για ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων για την προστασία της πρώτης και μοναδικής  κατοικίας, αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αυτήν την  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, καταγγέλλοντας τις άδικες επιθέσεις εναντίον των συμβολαιογράφων και μεθοδεύσεις οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά ότι κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα  τις Τράπεζες, το  Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ.

Κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί  κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα. Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες”.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Αίτηση στον ανακριτή από τον γιατρό, ζητά την εξέταση 3 μαρτύρων και της κόρης του – «Δεν γνώρισα ποτέ τον τραγουδιστή»
Δηλώνει στον ανακριτή πως δεν γνώριζε καν ότι υπήρχε επείγουσα κατάσταση στο ιατρείο του – Τι λένε στο newsit.gr οι δικηγόροι του Νίκος και Τέλλος Αγαπηνός
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Θεσσαλονίκη: Παραμένουν στην ιδιωτική κλινική με τις παράνομες χημειοθεραπείες οι 46 ασθενείς – Μέσα σε 15 ημέρες το «λουκέτο»
Εξετάζεται αν είχαν συνταγογραφηθεί φάρμακα για τον καρκίνο σε ΑΜΚΑ μη ογκολογικών ασθενών - Οι καταγγελίες για το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
Η κλινική που σφραγίστηκε στη Θεσσαλονίκη