Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Τραυματίστηκε δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ στα επεισόδια στη Σκουφά – Σχηματίζεται δικογραφία

Δημήτρης Λάππας

Τον τραυματισμό στο μάτι του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Δημήτρη, Λάππα προκάλεσαν τα χημικά που έριξαν τα ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της μεγάλης έντασης που επικράτησε στη συγκέντρωση των πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.

Ο Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε στο μάτι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να το καλύψει με επίδεσμο.

Αμέσως μετά, πήγε στους άνδρες των ΜΑΤ, ζητώντας να ενημερωθεί για τα στοιχεία τους, χωρίς ωστόσο να παίρνει απάντηση.

Η ένταση άρχισε όταν αντιπροσωπεία του κινήματος ζήτησε να ανέβει στο συμβολαιογραφικό γραφείο, που διεξαγόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Οι αστυνομικοί, που φρουρούσαν από νωρίς το χώρο, απέκλεισαν την είσοδο, γεγονός που οδήγησε σε επεισόδια.

Αργότερα και αφού του παρασχέθηκαν οι βοήθειες, ο Δημήτρης Λάππας εμφανίστηκε με δεμένο μάτι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και εξήγησε τι συνέβη.

Δείτε το βίντεο

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σχηματίζεται δικογραφία για τα επεισόδια. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχουν τραυματιστεί τρεις αστυνομικοί, ενώ αναφορικά με τον τραυματισμό του Δημήτρη Λάππα αναφέρουν «πως διερευνάται».

ΕΣΗΕΑ: Αμέριστη συμπαράσταση στον συνάδελφο

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, που αναφέρει αναλυτικά:

«Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο.

Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει».

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις