Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πληρώστε με πλαστικό χρήμα και κερδίστε… αφορολόγητο – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Πληρώστε με πλαστικό χρήμα και κερδίστε… αφορολόγητο – Το σχέδιο της κυβέρνησης

– Επιπλέον αφορολόγητο για όσους καταναλώσουν το 80% του εισοδήματός του σε αγορές με πλαστικό χρήμα
– Εκπτώσεις φόρου από 1.900€ έως 2.100€ για αγορές με ηλεκτρονικό τρόπο
– Όσοι ξεπερνούν το όριο που τίθεται θα κερδίζουν… λαχνούς συμμετοχής σε κλήρωση – Ένας λαχνός παραπάνω για κάθε 1.000€ επιπλέον δαπανών
– Υποχρεωτική η μισθοδοσία μέσω τραπεζών για ποσά άνω των 500€ στον ιδιωτικό τομέα
– Δείτε όλο το σχέδιο της κυβέρνησης – Καμία αναφορά σε ακατάσχετο λογαριασμό

Την ημέρα που παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών επέλεξε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης να δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο (130 σελίδων) για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Για τις αγορές με κάρτες, για να το πούμε πιο απλά.

Αφού παρέδωσε στην Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Τρύφων Αλεξιάδης έδωσε στη δημοσιότητα την πρόταση νόμου για το πλαστικό χρήμα. Η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει επιπλέον αφορολόγητο για όσους καταναλώνουν το 80% του εισοδήματός τους σε αγορές με ηλεκτρονικό τρόπο, υποχρεωτική μισθοδοσία μέσω τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα αλλά δεν αναφέρει τίποτα για τον ακατάσχετο λογαριασμό.

Όσοι πραγματοποιούν δαπάνες πάνω από το 80% του εισοδήματός τους με τη χρήση πλαστικού θα κερδίζουν πρόσθετο αφορολόγητο ποσό, με την έκπτωση φόρου να κυμαίνεται από 1.900€ έως 2.100€, καθώς επιπλέον έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επίσης, οι φορολογούμενοι που ξεπερνούν τα όρια δαπανών είτε με πλαστικό χρήμα είτε με συναλλαγές μέσω τραπεζών, θα μπαίνουν σε… λαχειοφόρο!

Μεταξύ άλλων, η πρόταση προβλέπει

– Τη διασύνδεση της έκπτωσης φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ (αφορολόγητο) με γενικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, ως ποσοστού του δηλωθέντος εισοδήματος.

– Την έκπτωση φόρου για λοιπές δαπάνες (π.χ. ιατρικά) που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών.

– Όσοι επιτυγχάνουν ποσοστά μεγαλύτερα του 80% του εισοδήματός τους, θα επιβραβεύονται με πρόσθετο αφορολόγητο ποσό.

– Όσοι ξεπερνούν τα τεθέντα όρια δαπανών με χρήση τραπεζικών μέσων πληρωμής θα λαμβάνουν επιπλέον λαχνούς συμμετοχής. (Ενδεικτικά για κάθε 1.000 επιπλέον ευρώ δαπανών, έναν επιπλέον λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση).

– Για τους μόνιμους κατοίκους νησιών όπου ίσχυε το υπό κατάργηση ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, θα ισχύει για δαπάνες που πραγματοποιούν (εντός του συνόλου των ανωτέρω νησιών) επιπρόσθετη έκπτωση από τον φόρο, η οποία θα υπολογίζεται με συγκεκριμένο μεσοσταθμικό συντελεστή επιβάρυνσης.

– Εξαιρέσεις από τη ρύθμιση σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών με κριτήρια την ηλικία καθώς και τον τόπο μόνιμης κατοικίας αυτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Τρύφων Ζ. Αλεξιάδης: Απολογισμός Έργου 2015 – 2016 by Anastasia Sapouna on Scribd

Με πληροφορίες από Εuro2day

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε