Ελλάδα

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό έξω από τον Πειραιά – Έχει πάρει μεγάλη κλίση

Το εμπορικό πλοίο έπεσε πάνω στο ναρκοθηρευτικό πλοίο "Καλλιστώ" του Πολεμικού Ναυτικού, έξω από τη Σαλαμίνα. Δυο τραυματίες από το πλήρωμα του "Καλλιστώ". Ρυμουλκείται στο ναύσταθμο το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που έχει κοπεί στα δυο.

Συναγερμός έχει σημάνει από το ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (27.10.2020) έξω από τον Πειραιά, κοντά στη Σαλαμίνα. Εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού. 

Το εμπορικό πλοίο, που μεταφέρει κοντέινερ, έπεσε πάνω στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Σαλαμίνα. Το ατύχημα έγινε στις 07:30 το πρωί. 

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πως έγινε η σύγκρουση. Σύμφωνα με το λιμενικό, το εμπορικό πλοίο Maersk Launceston έβγαινε από την Cosco στο Κερατσίνι και άγνωστο γιατί έπεσε πάνω στο “Καλλιστώ”, με αποτέλεσμα να το χτυπήσει στην πρύμνη και να το κόψει στα δυο! 

Click4more «Καλλιστώ»: Αυτό είναι το ναρκοθηρευτικό που διεμβολίστηκε στον Πειραιά (vid)

Και στα δύο πλοίο έχουν προκληθεί υλικές ζημιές. Από τη σύγκρουση, στο “Καλλιστώ” σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων. 

Στο «Καλλιστώ», που έχει πάρει κλίση, και είναι πλέον σταθερή η κατάστασή του παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης που έχει ήδη ξεκινήσει. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία. Πλοία του Λιμενικού αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού κάνουν προσπάθειες να μη βυθιστεί το “Καλλιστώ” και σιγά σιγά ρυμουλκείται έως το ναύσταθμο. 

Άνθρωποι στη θάλασσα

Την ώρα της σύγκρουσης, το “Καλλιστώ” με 27 άτομα πλήρωμα έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του, με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. Δύο άτομα από το Πολεμικό πλοίο τραυματίστηκαν ελαφρά και προληπτικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Το πλήρωμα του “Καλλιστώ” περισυνελέγη από παραπλέον πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. 

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν το σημείο της σύγκρουσης και φαίνεται το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να έχει κοπεί στα δυο και να έχει πάρει κλίση και να βυθίζεται! 

σύγκρουση πλοίων
Εικόνα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ.

Το “Καλυψώ” είναι φτιαγμένο από πλαστικό και υαλονήματα γι’ αυτό και η εκτίμηση είναι πως παρόλο που έχει κοπεί στα δυο και έχει πάρει κλίση, θα καταστεί δυνατό να διασωθεί. 

Ρεπορτάζ: Κώστας Αλατζάς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο βίντεο με 23χρονο που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας σούζα: Ταυτοποιήθηκε και κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση
Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 23χρονο ως τον οδηγό της μοτοσυκλέτας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προτροπή σε τέλεση αδικήματος και επικίνδυνη οδήγηση
Σούζα
Σοκαριστικοί διάλογοι νεαρών μετά την δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά - «Μακάρι να πεθάνει, ήταν τέζα»
Η αστυνομία έχει στα χέρια της την συνομιλία που έγινε μετά τη δολοφονία, μεταξύ φίλων του 23χρονου, που εύχονταν ο 20χρονος να πεθάνει, ενώ έδιναν και συμβουλές στον καθ΄ ομολογίαν δράστη για να αποφύγει την ταυτοποίηση
Καλαμαριά
20 ερωτοαπαντήσεις για την απαγόρευση καπνικών και αλκοόλ σε ανήλικους: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι
Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φρένο στην αγορά καπνικών προϊόντων και αλκοόλ στους ανήλικους θα παίξει το gov.gr, μέσω του alto.gov.gr και του events.gov.gr
Αλκοόλ
Δέκα ερωταπαντήσεις για τον αφθώδη πυρετό που «θερίζει» αιγοπρόβατα, γουρούνια και βοοειδή
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσιεύει 10 σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορά τον αφθώδη πυρετό και όσα όσα πρέπει αν ξέρουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Αιγοπρόβατα
Απαγόρευση καπνικών και αλκοόλ σε ανήλικους: Με QR code από gov.gr και kids wallet η ταυτοποίηση, μέσω events.gov.gr η είσοδος σε κέντρα διασκέδασης
Ο οδικός χάρτης που παρουσιάστηκε και πως θα γίνονται οι έλεγχοι για να μην μπορούν οι ανήλικοι να αγοράζουν τσιγάρα και αλκοόλ - Δείτε βίντεο
A young salesman in a tobacco kiosk selling numerous kinds of cigars, cigarettes, and tobacco products. His kiosk is located on Istiklal Avenue in the heart of Istanbul city, a real smoker's heaven with vibrant cigarette packs in the neighborhood
«Ξαφνικά ένιωσα κάποιον να με αρπάζει δυνατά» περιγράφει στο newsit.gr ένα από τα θύματα του «δράκου» του Πειραιά
«Καθώς περπατούσα, δεν είχα αντιληφθεί καθόλου ότι κάποιος βρισκόταν πίσω μου» - «Τη Δευτέρα με κάλεσαν για αναγνώριση... Όταν τον είδα, τον αναγνώρισα αμέσως, χωρίς καμία αμφιβολία»
Ο «δράκος» του Πειραιά
EUDA: «Ψηλά» στη χρήση κοκαΐνης η Αθήνα – Ανησυχητική άνοδος των σκληρών ναρκωτικών στα λύματα
Προβληματισμός με τα αποτελέσματα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ναρκωτικά (EUDA), καθώς στα αστικά κέντρα της Ελλάδας επιβεβαιώνεται η ισχυρή παρουσία διεγερτικών ουσιών
Hard drugs on dark table. Drug syringe and cooked heroin