Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό έξω από τον Πειραιά – Έχει πάρει μεγάλη κλίση

σύγκρουση πλοίων

Το εμπορικό πλοίο έπεσε πάνω στο ναρκοθηρευτικό πλοίο “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού, έξω από τη Σαλαμίνα. Δυο τραυματίες από το πλήρωμα του “Καλλιστώ”. Ρυμουλκείται στο ναύσταθμο το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που έχει κοπεί στα δυο.

Συναγερμός έχει σημάνει από το ατύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (27.10.2020) έξω από τον Πειραιά, κοντά στη Σαλαμίνα. Εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού. 

Το εμπορικό πλοίο, που μεταφέρει κοντέινερ, έπεσε πάνω στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Σαλαμίνα. Το ατύχημα έγινε στις 07:30 το πρωί. 

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πως έγινε η σύγκρουση. Σύμφωνα με το λιμενικό, το εμπορικό πλοίο Maersk Launceston έβγαινε από την Cosco στο Κερατσίνι και άγνωστο γιατί έπεσε πάνω στο “Καλλιστώ”, με αποτέλεσμα να το χτυπήσει στην πρύμνη και να το κόψει στα δυο! 

Click4more «Καλλιστώ»: Αυτό είναι το ναρκοθηρευτικό που διεμβολίστηκε στον Πειραιά (vid)

Και στα δύο πλοίο έχουν προκληθεί υλικές ζημιές. Από τη σύγκρουση, στο “Καλλιστώ” σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων. 

Στο «Καλλιστώ», που έχει πάρει κλίση, και είναι πλέον σταθερή η κατάστασή του παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης που έχει ήδη ξεκινήσει. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία. Πλοία του Λιμενικού αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού κάνουν προσπάθειες να μη βυθιστεί το “Καλλιστώ” και σιγά σιγά ρυμουλκείται έως το ναύσταθμο. 

Άνθρωποι στη θάλασσα

Την ώρα της σύγκρουσης, το “Καλλιστώ” με 27 άτομα πλήρωμα έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του, με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. Δύο άτομα από το Πολεμικό πλοίο τραυματίστηκαν ελαφρά και προληπτικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Το πλήρωμα του “Καλλιστώ” περισυνελέγη από παραπλέον πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. 

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν το σημείο της σύγκρουσης και φαίνεται το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού να έχει κοπεί στα δυο και να έχει πάρει κλίση και να βυθίζεται! 


Εικόνα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ.

Το “Καλυψώ” είναι φτιαγμένο από πλαστικό και υαλονήματα γι’ αυτό και η εκτίμηση είναι πως παρόλο που έχει κοπεί στα δυο και έχει πάρει κλίση, θα καταστεί δυνατό να διασωθεί. 

Ρεπορτάζ: Κώστας Αλατζάς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις