Ελλάδα

“Πνίγηκε” η Κέρκυρα – Έντονα φαινόμενα και την Πέμπτη

Η πολύ δυνατή βροχή που έπεφτε όλη τη νύχτα έκανε ανθρώπους να κινδυνεύσουν αφού τα ορμητικά νερά, πλημμύρισαν σπίτια.Εικόνες καταστροφής.

Χάος στην Κέρκυρα από την καταρρακτώδη βροχή. Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους ενώ το νησί κόπηκε στα δύο από κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων.

Η Πυροσβεστική, χρειάστηκε ν’ απεγκλωβίσει 30 ανθρώπους από σπίτια που βρίσκονταν κοντά σε χειμμάρους.

Συνολικά, η Πυροσβεστική κλήθηκε, σε 140 περιπτώσεις, να προβεί σε άντληση υδάτων. Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν, επίσης, πολλές κατολισθήσεις -ακόμη και μέσα στην πόλη της Κέρκυρας- και πτώσεις δένδρων, σε όλο το νησί.

Επεσαν τεράστιες ποσότητες νερού περίπου 146 χιλιοστά βροχής.

Η κακοκαιρία έπληξε κυρίως τους δήμους Κερκύρας Αχχιλείου, Μελιτιαίων. Κατολισθήσεις έχουν αποκλείσει το επαρχιακό δίκτυο που ενώνει τις περιοχές Μπενίτσες, Πέραμα, Μωραϊτικα. 

Ο ποταμός Μεσόγγης και “Ποταμός” στην πόλη της Κέρκυρας υπερχείλησαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια και καταστήματα ενώ παρασύρθηκαν πολλα αυτοκίνητα.


 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και αύριο σε αρκετές περιοχές, κυρίως της βόρειας χώρας. 
 
Δείτε τον καιρό αναλυτικά
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε επιτήρηση 25 άτομα στη Λάρισα εξαιτίας του αιμορραγικού πυρετού - Ομαλά εξελίσσεται η υγεία της γιατρού που νοσεί
Η γιατρός νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου, ενώ σε επιτήρηση έχουν μπει και οι υπόλοιποι υγειονομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, καθώς και η οικογένεια του κτηνοτρόφου που πέθανε
Τζάνειο Νοσοκομείο
Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού – Ο 9χρονος που σώθηκε ζητά τον πατέρα και τον αδερφό του
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κοιμόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου την ώρα του τροχαίου δυστυχήματος
Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη