Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΠΝΟ Απεργία: Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή

ΠΝΟ Απεργία: Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή

Καθοριστική για το μέλλον της απεργίας των ναυτικών είναι η συνεδρίαση σήμερα, 8 Δεκεμβρίου, της ΠΝΟ. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει στις 13:30.

Καθοριστική για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών, που συνεχίζονται για 7η μέρα, είναι η σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 13:30 για να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Αντίθετη στην αύξηση της φορολόγησης του εισοδήματος των 27.000 Ελλήνων ναυτικών, δηλώνει η ΝΔ και καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί άμεσα συγκεκριμένα για το τι θα πράξει, χωρίς διγλωσσία και υπεκφυγές. Το πρωί ο Γ.Γ. του ΚΚΕ συναντήθηκε με τα ναυτεργατικά σωματεία και απεργούς ναυτεργάτες στο πλοίο «Έλυρος» στον Πειραιά και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα και τα αιτήματα των ναυτεργατών για ανάκτηση των απωλειών.

Σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού». Αυτές οι προσπάθειες, από όπου κι αν προέρχονται, υποστηρίζει η διοίκηση της ΠΝΟ, θα συντριβούν από τη δυναμική και μαζική απάντηση των ναυτεργατών, οι οποίοι όχι μόνο δεν φταίνε σε τίποτα για το κατάντημα της χώρας, αλλά απλά δίνουν αγώνα επιβίωσης, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε