Ελλάδα

Ποια άλλη ΔΕΚΟ πάει για “ξαφνικό θάνατο” μετά την ΕΡΤ;

Η ΕΡΤ είναι μόνο η αρχή και η απόδειξη βρίσκεται στους αριθμούς. Με το λουκέτο στην ΕΡΤ και το πέρασμα στην νέα κατάσταση δεν εξασφαλίζονται παρά 1.400 ως 1.600 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απ' το σύνολο των 4.000 που θα πρέπει να κάνει εφέτος το Ελληνικό Κράτος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με λίγα λόγια η υπόθεση της ΕΡΤ μοιάζει περισσότερο με πιλοτικό πρόγραμμα διάλυσης και αναδιάρθρωσης δημόσιων φορέων έτσι ώστε να προκύψει και ο ικανός (για τα μέτρα της τρόικας) αριθμός απολύσεων.

Αν επανέλθουμε στους αριθμούς είναι εύκολο να δει κανείς ότι η ΕΡΤ καλύπτει προσωρινά την υποχρέωση για 2.000 απολύσεις ως το καλοκαίρι, αλλά όχι για αρκετό διάστημα. Με την πρόσληψη 1.000 ως 1.200 ατόμων για το νέο σχήμα θα πρέπει να αναζητηθούν 400 ως 600 ακόμη άνθρωποι που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 2.000.
Αυτός ο αριθμός είναι μάλλον εύκολος στόχος. Επίορκοι και υπάλληλοι φορέων που κλείνουν αρκούν για να τον καλύψουν.
Μένει όμως ο στόχος των επιπλέον (ως τις 4.000 συνολικά για το 2013) 2.000 απολύσεων μέχρι τα τέλη του έτους
Εδώ τα πράγματα είναι θολά. Δεν υπάρχει μεγάλη δεξαμενή. Η μόνη τακτική που μπορεί να ακολουθηθεί είναι αυτή που ζούμε αυτές τις ημέρες στην ΕΡΤ.
Κάποιοι ήδη διαρρέουν τα ονόματα των τριών αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. Οι εργαζόμενοι σε ΕΑΒ, Αμυντικά Συστήματα και ΕΛΒΟ είναι περίπου όσοι και αυτοί της ΕΡΤ.
Σε αυτή την περίπτωση μελετάται η δημιουργία ενός ενιαίου οργανισμού και για τις τρεις βιομηχανίες και περιορισμό των διοικητικών δομών. Ο αριθμός των εργαζόμενων που θα βρεθούν εκτός υπολογίζεται μεταξύ 500 και 700.
Ούτε απ’ την αμυντική βιομηχανία λοιπόν προκύπτει αριθμός ικανός για να συμπληρωθεί το ποσό των απολύσεων που απαιτείται απ’ το μνημόνιο.
Οι απολύσεις ωστόσο του τρέχοντος έτους δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Για το 2014 οι απολύσεις θα πρέπει να είναι 11.000, ενώ παράλληλα θα τρέχει και το καθεστώς της διαθεσιμότητας για επιπλέον 25.000 υπαλλήλους του Δημοσίου.
Κάπως έτσι και με βάση το ότι ακούμε για φορείς που συγχωνεύονται ή κλείνουν για χρόνια, για αναδιάρθρωση υπηρεσιών κλπ, αλλά επί της ουσίας τίποτε δεν γίνεται το παράδειγμα της ΕΡΤ μάλλον θα αποτελέσει τον “μπούσουλα” για την “αναμόρφωση” του Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εγκληματική οργάνωση με λεία 179.000 ευρώ «έγδυνε» σπίτια στην Αττική: Η οικιακή βοηθός και τα εμβάσματα στο εξωτερικό
Και στο εξωτερικό η δράση τους - 76.000 ευρώ είχαν στείλει με εμβάσματα για να κρύψουν τα ίχνη τους - Το modus operandi και ο ρόλος των μελών - Έγκλειστοι στις φυλακές οι 2 από αυτούς - 3 συλλήψεις
Εγκληματική οργάνωση με λεία 179.000 ευρώ «έγδυνε» σπίτια στην Αττική: Η οικιακή βοηθός και τα εμβάσματα στο εξωτερικό
Η γιατρός που προφυλακίστηκε για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη διέγνωσε καρκίνο στις σάλπιγγες και μικρόβια στο αίμα σε ζευγάρι που ήταν υγιές
Έδωσε στην γυναίκα μία σακούλα με βιταμίνες και συμπληρώματα για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο - Το ζευγάρι κατήγγειλε το περιστατικό στον ΙΣΑ αλλά δεν προχώρησε η πειθαρχική έρευνα
Γιατρός
21
Προ των πυλών το σχέδιο της Ελλάδας και 4 χωρών για επιστροφή μεταναστών σε τρίτες χώρες – Οι υποψήφιες χώρες για τα «Return Hubs»
Ο οδικός χάρτης Ελλάδας, Δανίας, Γερμανίας, Αυστρίας και Ολλανδίας για τους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στην ΕΕ – Εκτός Ένωσης θα δημιουργηθούν οι δομές
Μετανάστες
Γιώργος Μαζωνάκης: Τα αιτήματα των γιατρών στη φυλακή και ο ρόλος του υπνοθεραπευτή – Στο «μικροσκόπιο» οι τραπεζικοί λογαριασμοί
Τι θα υποστηρίξει τη Δευτέρα ο υπνοθεραπευτής στην κατάθεσή του - Αντιδρούν οι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού για τους 2 γιατρούς - Έρευνες και στο σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη
Οι γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη 13