Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «κόκκινο» από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Τις περιοχές που από αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου μπαίνουν στο «κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Χαρδαλιάς στις κόκκινες περιοχές πλέον εντάσσονται από αύριο και οι εξής περιοχές: Ο Δήμος Ρεθύμνης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο οποίος είχε 17 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και αυτή τη στιγμή έχει 51. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του δήμου Ρεθύμνης παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου στις 25 Ιανουαρίου υπήρχαν 19 ενεργά κρούσματα και έχουν αυξηθεί στα 33.

Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και έχουν αυξηθεί στα 59.

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 7 στις 25 Ιανουαρίου σε 49. Μέσα σε 11 δηλαδή ημέρες τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 600%.

Και ο Δήμος Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 32 από 5 που ήταν στις 25 Ιανουαρίου.

Ποιες περιοχές παραμένουν στο κόκκινο

Παραμένει στο κόκκινο ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο οποίος σήμερα έχει 59 ενεργά κρούσματα, ενώ είχε 74 ενεργά κρούσματα στις 9 Ιανουαρίου με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα να βρίσκονται σε ισχύ ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου.

Παραμένουν στο κόκκινο οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, οι οποίοι έχουν 46 και 36 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα, όταν στις 12 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο μεν Δήμος Θηβαίων είχε 67 ενεργά κρούσματα, ο δε Δήμος Τανάγρας 21. Δηλαδή στο Δήμο Θηβαίων το ιικό φορτίο φαίνεται να υποχωρεί, δεν έχει φτάσει, όμως, ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο. Στο δε Δήμο Τανάγρας, το ιικό φορτίο δείχνει να αυξάνεται παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Παραμένει στο κόκκινο ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπου παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου. Πιο συγκεκριμένα, η Σπάρτη είχε στις 14 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα μέτρα, 53 ενεργά κρούσματα και σήμερα έχει 77.

Παραμένει στο κόκκινο η Ζάκυνθος, όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα την 1 Φεβρουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 33.

Στις κόκκινες περιοχές παραμένει, επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, όπου στις 13 Ιανουαρίου, όταν και τέθηκαν σε ισχύ τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, υπήρχαν 112 ενεργά κρούσματα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 74.

Συνοπτικά στις κόκκινες περιοχές,από αύριο το πρωί θα ανήκουν:

Ο Δήμος Εορδαίας,

ο Δήμος Θηβαίων,

ο Δήμος Τανάγρας,

ο Δήμος Σπάρτης,

ο Δήμος Ζακύνθου,

η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου,

ο Δήμος Ρεθύμνης

ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού

ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων

ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και

ο Δήμος Τεμπών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις