Ελλάδα

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στον Σταύρο Ψυχάρη για τα “πόθεν έσχες”

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, για τις δηλώσεις πόθεν εσχες των ετών 2011-2015(οικονομικά έτη 2010-2014).

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κάτ’ εξακολουθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ παραπέμπεται απευθείας μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ο κ. Ψυχαρης ωστόσο έχει δικαίωμα εάν το επιθυμεί να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).

Η εισαγγελέας που ανέλαβε να μελετήσει το φάκελο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη τα επίμαχα έτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Ηράκλειο: Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο οδηγό που θεωρούσε ότι ευθύνεται για τον θάνατο του γιου του
Ο δράστης πυροβόλησε τον 20χρονο τέσσερις φορές, ενώ τον τράκαρε επίτηδες για να σταματήσει το όχημά του - Παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου ενώ μαζί του είχε και το όπλο της δολοφονίας
Τροχαίο και πυροβολισμοί στο Ηράκλειο
87