Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί τώρα – Που χιονίζει τώρα: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί τώρα – Που χιονίζει τώρα: Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί σήμερα 05/01/2019 και που χιονίζει τώρα. Δείτε την πρόγνωση καιρού για την Κυριακή, και όσα πρέπει να γνωρίζουν πεζοί και οδηγοί.

Μετά από μία ακόμη δύσκολη μέρα σήμερα, αύριο, ανήμερα Θεοφάνια 2019, ο καιρός θα μας… τρίξει τα δόντια. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ αλλά και το meteo.gr, η κακοκαιρία θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες, ενώ προβλέπεται νέα επιδείνωση από τη Δευτέρα! Υπενθυμίζουμε την προειδοποίηση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού μέσω του Newsit.gr για νέο κύμα κακοκαιρίας από τη Δευτέρα, το οποίο μάλιστα δείχνει να είναι λίγο πιο ψυχρό από τη “Σοφία” και αυτή τη φορά θα επιλέξει τις περιοχές που δεν είχαν πολύ χιόνι, όπως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Μέσα σε αυτές τις περιοχές συμπεριλαμβάνεται και η Αττική.

Ο καιρός, αύριο (Κυριακή Θεοφάνεια 2019)

Καιρός Αθήνα: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν. Άνεμοι, βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -01 (μείον 01) έως 09 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Καιρός Θεσσαλονίκη: λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βράδυ κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Άνεμοι, βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σταδιακά σε 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κέλσιου.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί τώρα

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις την Αστυνομίας, η κίνηση στο οδικό δίκτυο της χώρας γίνεται με πολλά προβλήματα, καθώς σε αρκετές περιοψχές υπάρχουν κλειστοί δρόμοι λόγω κακοκαιρίας, ενώ στις περισσότερες περιοχές για την κίνηση είναι απαραίτητες οι αλυσίδες. Δείτε αναλυτικά ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί, και σε ποιές περιοχές γίνεται η κυκλοφορία με αλυσίδες.

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/dromoi-kleistoi-live.pdf”]

Η πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες ώρες

Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας, καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, πριν αποφασίσετε να οδηγήσετε στο κρύο και με επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).

Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους. Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση. Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).

Επίσης, στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία επισημαίνει για τους πεζούς: Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι. Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν. Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ.

Συμβουλές για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους οδηγούς, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου απαιτείται η χρήση τους.  Ως γνωστό, τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν σε ολισθηρό οδόστρωμα, καθώς οι τροχοί γλιστρούν πάνω στη λεία επιφάνεια.

Σχετικά με τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι:

Όσο περισσότερη επιφάνεια του πέλματος του τροχού καλύπτεται με αλυσίδα, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση, καθώς η επιφάνεια του τροχού που πλέον έχει αποκτήσει τα εξογκώματα της αντιολισθητικής αλυσίδας μπορεί να «πιάσει» στο χιόνι ή τον πάγο και να κινήσει το όχημα. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες χρησιμοποιούνται μόνο όταν το οδόστρωμα είναι ολισθηρό. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν το όχημα κινείται σε καθαρό οδόστρωμα, καθώς προκαλούν φθορές τόσο στα ελαστικά, όσο και στο οδόστρωμα.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Κατά τη χρήση των, οι κινήσεις του οδηγού πρέπει να είναι απαλές διότι μπορεί οι κινητήριοι τροχοί να έχουν μεγαλύτερη πρόσφυση, ενώ το ίδιο δεν συμβαίνει με τους υπόλοιπους τροχούς. Η ταχύτητα που ενδείκνυται να κινείται ένα όχημα όταν φέρει αντιολισθητικές αλυσίδες δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20 με 30 χλμ/ ανά ώρα.

Για την τοποθέτηση και συντήρηση των αντιολισθητικών αλυσίδων οι οδηγοί θα πρέπει να συμβουλεύονται αντίστοιχα τις οδηγίες τοποθέτησης και συντήρησης που διαθέτουν. Οι σωστά τοποθετημένες αλυσίδες πρέπει να δείχνουν και να είναι «τεντωμένες». Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους. Η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις