Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στο κορονογλέντι στη Helexpo; Δύο διαφορετικές οι είσοδοι στο κτίριο

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στο κορονογλέντι στη Helexpo; Δύο διαφορετικές οι είσοδοι στο κτίριο

Ποιοι άλλοι βρίσκονταν μαζί με τους 4 που έπαυσε από τα καθήκοντά τους ο ΕΟΔΥ στο τσικνοπάρτυ της περασμένης Πέμπτης, το οποίο προκάλεσε σάλο; Αυτό και πολλά άλλα ερωτήματα μένουν αναπάντητα.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του video που δείχνει γύρω στα 15 άτομα να γλεντούν την ημέρα της Τσικνοπέμπτης σε χώρο της Helexpo όπου βρίσκεται το Mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και την σε έντονο ύφος διάψευση του Νίκου Χαρδαλιά ότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση δεν παρευρέθηκε κανένας εργαζόμενος της ΓΓΠΠ, ο ΕΟΔΥ απάντησε σήμερα το πρωί πως αυτοί που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο είναι τέσσερις συμβασιούχοι που εργάζονται στις ΚΟΜΥ ( Κινητές Μονάδες Υγείας).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ. Οι συμβασιούχοι έχουν ήδη παυθεί».

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

· Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον ΕΟΔΥ χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

· Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

· Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Παρόλα αυτά, το ερώτημα ποιοι είναι οι υπόλοιποι τουλάχιστον 10, έτσι όπως υπολογίζει κάποιος με το μάτι παρατηρώντας το video, οι οποίοι παρευρίσκονται στη συγκέντρωση παραμένει αναπάντητο.

Click4More ΕΟΔΥ για το πάρτι της Τσικνοπέμπτης στην Helexpo: Παύθηκαν 4 εργαζόμενοι

Από το ρεπορτάζ του newsit.gr προκύπτουν τα εξής στοιχεία: η κεντρική είσοδος στο συγκεκριμένο κτίριο είναι αυστηρά επιτηρούμενη και τα άτομα που μπαίνουν στο mega εμβολιαστικό κέντρο είναι πολύ συγκεκριμένα. Είναι οι άνθρωποι που πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς στο ισόγειο του κτιρίου, στρατιωτικοί γιατροί δηλαδή, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αλλά και λοιπό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία των εμβολιασμών (όπως π.χ συνεργεία καθαρισμού) που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία των εμβολιασμών. Την γενική εποπτεία των εμβολιασμών που πραγματοποιείται στο ισόγειο έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν υπάρχει πρόσβαση από το ισόγειο στον πρώτο όροφο – σε μέρος του οποίου λειτουργεί ένα παράρτημα των ΚΟΜΥ, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δηλαδή-.

Οι εργαζόμενοι στην ΚΟΜΥ στον 1ο όροφο, μπαίνουν από είσοδο που βρίσκεται στο πλάι της Helexpo –εκεί όπου βρίσκεται δηλαδή και το επίμαχο μπαλκόνι όπου έγινε το κορονοπάρτι – και όχι από την κεντρική είσοδο όπου εισέρχονται εργαζόμενοι και άνθρωποι που θα εμβολιαστούν. Στον πρώτο όροφο γίνονται και rapid test. H είσοδος έχει τον δικό της ανεξάρτητο έλεγχο από το εμβολιαστικό κέντρο και δικά της συνεργεία καθαρισμού.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το πάρτι έγινε σε χώρο όπου στο παρελθόν λειτουργούσε ως αποθήκη για προϊόντα που είχαν τα κυλικεία της Helexpo στην προηγούμενη λειτουργία της, αλλά και ένα κυλικείο.

Απ’ ότι προκύπτει επίσης, στο κτίριο της Helexpo δε βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάποιος άλλος ενοικιαστής ή υπηρεσία, εκτός από το εμβολιαστικό κέντρο, την μονάδα των ΚΟΜΥ και τα διοικητικά γραφεία της Helexpo.

Σε σχέση με όλα τα παραπάνω προκύπτουν τα παρακάτω αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης τοποθέτησης:

Τι είδους έρευνα έγινε και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι τέσσερα άτομα είναι υπάλληλοι τον ΚΟΜΥ;

Από τη στιγμή που ταυτοποιήθηκαν τα τέσσερα άτομα η διοίκηση μέσω αυτών δεν θα μπορούσε να πληροφορηθεί τα στοιχεία και των υπόλοιπων ατόμων (υπάλληλοι άλλων γραφείων που μπορεί να στεγάζονται στον πρώτο όροφο του κτιρίου);

Αν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δεν είναι υπάλληλοι των ΚΟΜΥ, αλλά ούτε από το προσωπικό άλλων υπηρεσιών του κτιρίου, τότε πώς εισήλθαν στο κτίριο. Υπάρχει έλεγχος στην είσοδο;

Αν υπάρχει έλεγχος ποια είναι τα κριτήρια εισόδου;

Αυτό που μοιάζει πάντως πιο βέβαιο απ’ όλα τα δεδομένα,- αφού ο ΕΟΔΥ μίλησε μόνο για 4 άτομα, υπαλλήλους στις ΚΟΜΥ- είναι ότι άνθρωποι που εργάζονται υπό την εποπτεία της ΓΓΠΠ δεν βρέθηκαν σε αυτή τη συγκέντρωση, μιας και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ.Χαρδαλιάς έκανε εξαντλητική εσωτερική έρευνα πριν αναφερθεί για το περιστατικό στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social – media. H ίδια η τοποθέτηση του άλλωστε αποκλείει σχεδόν εξ’ ορισμού να βρισκόταν άνθρωπος της ΓΓΠΠ εκεί.

Όπως έγραψε ο ίδιος: «για άλλη μια φορά τα τρολ των 0.60 προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη με έωλες, αβάσιμες, κρυμμένες πίσω από ψεύτικα προφίλ και απαράδεκτες αναφορές στην Πολιτική Προστασία και στα στελέχη της Γενικής Γραμματείας μας, προβάλλοντας το παρακάτω βιντεάκι και προσπαθώντας να εμπλέξουν τους εργαζόμενους της σε πάρτυ την Τσικνοπέμπτη! H αλήθεια είναι μια! Καμία εμπλοκή ή συμμετοχή δεν υπάρχει από εργαζόμενους ή στελέχη της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη. Ένας χώρος της πρώην Helexpo, που μας παραχωρήθηκε πριν μόλις ένα μήνα στην Πολιτική Προστασία για την ανάπτυξη του Mega εμβολιαστικού κέντρου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, έχει μισθωθεί από την ίδια της Helexpo (έως τις 30/9) σε υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ως εκ τούτου ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι όσοι απαράδεκτα είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το Υφυπουργείο μας (…)».

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Τριανταφύλλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις