Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ποιοι και πώς θα καθορίζουν τον αριθμό εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ποιοι και πώς θα καθορίζουν τον αριθμό εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σε συμφωνία για τη διαδικασία με την οποία θα καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατέληξε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των πανεπιστημίων.

Αποφασίστηκε, συγκεκριμένα, πως ο αριθμός των εισακτέων θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας, των Ιδρυμάτων και της αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως «η διαβούλευση απέδωσε πολύ θετικά αποτελέσματα».

Δεν είναι σαφές πάντως, εάν η συμφωνία θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά, καθώς μεσολαβούν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς όπως διευκρίνισε ο υπουργός θα πρέπει να υπάρξει νόμος από τη νέα Βουλή.

Η αρχική πρόταση του υπουργείου, ήταν, η αρμοδιότητα του καθορισμού του αριθμού των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να περάσει εξ ολοκλήρου στα πανεπιστήμια. Οι πρυτάνεις, ωστόσο, διαφώνησαν, προτείνοντας την τριμερή λύση που τελικά αποδέχθηκε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε