Πέμπτη, 13 Ιουν.
32oC Αθήνα

Ποιος είναι ο 58χρονος αγρότης που «σκαρφάλωσε» στον Άγνωστο Στρατιώτη – Το κόλλημα με την Τουρκία

Ποιος είναι ο 58χρονος αγρότης που «σκαρφάλωσε» στον Άγνωστο Στρατιώτη – Το κόλλημα με την Τουρκία

Άφωνοι όσοι βρίσκονταν στην πλατεία Αμαλίας το πρωί της Δευτέρας (04.10.2021) είδαν ένα μπλε αγροτικό φορτηγό να σκαρφαλώνει στην πλατεία μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και τον οδηγό να φωνάζει πως… «θα σας κάψω όλους».

Άμεσα η Αμαλίας έκλεισε, η αστυνομία της Βουλής ενημερώθηκε, στο Σύνταγμα έφτασαν άνδρας της ΔΙΑΣ, της Αντιτρομοκρατικής και των ΤΕΕΜ. Το αγροτικό φορτηγό που είχε καβαλήσει το πεζοδρόμιο μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είχε μέσα φιάλη υγραερίου και ένα μπιτόνι βενζίνη…

Ο 58χρονος οδηγός του, αγρότης από τον Άγιο Φλώρο στην Καλαμάτα, συνελήφθη αμέσως και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο 58χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Είναι ακίνδυνος»

Για τον 58χρονο αγρότη που προκάλεσε… συναγερμό στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας μίλησε στο newsit.gr ο Δημήτρης Χρονόπουλος, πρόεδρος του χωριού Άγιος Φλώρος.

«Είναι ακίνδυνος. Έχει γράψει στο αγροτικό του ότι «οι Τούρκοι κυβερνούν την Ελλάδα” και κυκλοφορεί στο χωριό εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια με αυτό» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αγίου Φλώρου.  

Ο 58χρονος ζει στο χωριό μόνιμα. «Αγρότης είναι, δουλεύει, απλά έχει αυτό το πράγμα με τους Τούρκους, του έχει καρφωθεί αυτή η ιδέα» σημειώνει ο πρόεδρος.

Ο αγρότης είχε μαζί του και μια επιστολή, που απευθυνόταν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Θα ζητήματα της επιστολής είναι: 

  1. Κλοπή Αρχαίου μνημείου του Ναού Παμίσου
  2. Κλοπή οικοδομικής αδείας υλοιποίηση σχεδίου κλοπής οικοπέδου
  3. Ιαματική και λοιπές πηγές του ποταμού Παμίσου
  4. Ιστορικό δένδρο ο πλάτανος του Αγίου Φλώρου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις